Connect with us

Ostali sportovi

ATP ljestvica: Čilić deveti, Karlović 27. a Ćorić 41. igrač svijata

Nakon drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Roland Garrosa dogodile su se bitne promjene na ATP ljestvici. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić popravio je svoj plasman za jedno mjesto te je trenutačno deveti tenisač svijeta. Osvajanjem Roland Garrosa Ivan Dodig probio se na četvrto mjesto na ljestvici parova.
Mladi Borna Ćorić ponovno je popravio svoj plasman. Ćorić je skočio za pet mjesta te stigao do 41. mjesta na ljestvici, što mu je najbolji plasman u mladoj karijeri. Treći hrvatski predstavnik među sto najboljihIvo Karlović nazadovao je za dva mjesta, odnosno pao je na 27. mjesto.

Rasplet Roland Garrosa donio je mnoge promjene među najboljom desetoricom. Prva trojka nije se mijenjala. Ljestvicu i dalje predvodi SrbinNovak Đoković, a slijede ga ŠvicaracRoger Federeri BritanacAndy Murray.

Novikralj Pariza Švicarac Stan Wawrinka skočio je s devetog na četvrto mjesto, Čeh Tomaš Berdych pao je s četvrtog na šesto mjesto, Španjolac David Ferrer probio se s osmog na sedmo mjesto, Kanađanin Milos Raonic pao je sa šestog na osmo mjesto. Španjolac Rafael Nadal nastavio je svoj pad te je na rubu da ispadne iz najbolje desetorice, odnosno zauzima deseto mjesto.

 

M.B.

Continue Reading