Connect with us

Kultura

Agencija za školovanje u Mostaru dobila najsuvremeniju streljanu

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack posjetila je novoizgrađeni kompleks objekata Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, te na prigodnoj svečanosti donirala vrijednu opremu koja je instalirana u streljanu.

Donaciju vrijednu 398,9 tisuća dolara Agenciji je donirao Ured za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona pri Ministarstvu vanjskih poslova SAD, a sastoji se od četrdeset tona sigurnosne i ventilacijske opreme, piše Klix.ba.

Branko Vukoja, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, nakon presijecanja vrpce kazao je kako je sretan da je završen projekt kojeg su započeli prije dvije godine.

“Ovo je zaista značajna donacija jer smo dobili jednu savršenu streljanu, po najsuvremenijim standardima, ne samo kvalitete, nego i sigurnosnih standarda koje objekti ove vrste trebaju ispunjavati. Streljana će u narednom razdoblju služiti za obuku policajaca kadeta koji su na temeljnoj policijskoj obuci u Agenciji za školovanje iz predmeta Rukovanje oružjem i vještine gađanja, ali će služiti i za stalni trening policijskih službenika Bosne i Hercegovine”, kazao je Vukoja.

Vukoja je dodao kako će streljana biti otvorena i policajcima nižih razina vlasti, za razne specijalističke obuke.

“Samo dobro obučen policijski službenik može odgovoriti zahtjevima koji se pred njega postave. Jedan ovakav prostor omogućit će da policijski službenici budu spremni da primjene kad je to potrebno, ono što zakon predviđa – smrtonsonu silu, uporabu vatrnog oružja”, naglasio je Vukoja.

Cormack je kazala kako je sretna jer se danas još jednom manifestira predanost Sjedinjenih država za izgradnju sigurnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

“Obilazeći ovaj objekt danas ostala sam impresionirana, državna akademija za obrazovanje kadrova ima zaista važnu ulogu u osiguranju provedbe zakona. Ovaj novi objekt predstavlja budućnost u provedbi zakona u Bosni i Hercegovini, a SAD su zadovoljne što su mogle pomoći provedbi ovog projekta. Danas obilježavamo završetak projekta vrijednog skoro 400 tisuća dolara, kojim je donirana oprema koja će omogućiti da ova streljana bude korištena na najsigurniji mogući način”, kazala je veleposlanica.

Cormack je još kazala da su dobro obučeni policijski službenici od velikog značaja u svakoj zemlji, a u Bosni i Hercegovini će pomoći da se izgradi jača i bolja vladavina zakona.

“SAD ostaju duboku posvećene održavanju mira i stabilnosti u BiH, vjerujemo da su dobro obučeni policijski službenici sada važniji nego ikad do sada”, kazala je veleposlanice bpz.ba

Continue Reading