Connect with us

Scena

Prvi put nakon 1991. godine, Hrvatska vojska je opet stacionirana u Vukovaru. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ne skrivajući zadovoljstvo, poručio je kako je riječ o sigurnosnim razlozima.

-Prije godinu dana imali smo sjednicu hrvatske vlade u Vukovaru i ja sam obećao i gradonačelniku grada Vukovara i predsjedniku hrvatske vlade Andreju Plenkoviću da će hrvatska vojska doći u Vukovar. Danas je Hrvatska vojska doÅ¡la u Vukovar, simbol pobjede, simbol junaÅ¡tva u naÅ¡em Domovinskom ratu i jako sam sretan. Vidjeli ste, vojarni smo dali naziv po 204. vukovarskoj brigadi i ono Å¡to me takoÄ‘er veseli, vojarnu su otvorili kći “Starog Jastreba”, “Mladi Jastreb”, obitelj generala Blage Zadre, obitelj Å oljić i obitelj Marka Babića, junaka Domovinskog rata – istaknuo je ministar Krstičević u izjavi za HRT.

Osvrnuo se i na ulogu Hrvatske vojske u Gradu heroju.

-Uloga vojske ovdje u naÅ¡em herojskom gradu Vukovaru prije svega će biti sigurnost, ali osim sigurnosti mi smo uvijek spremni pomoći naÅ¡em narodu u nevoljama. To smo i pokazali za vrijeme ove cijele sezone. Ako sutra imamo neku prirodnu katastrofu, sigurno da ćemo imati viÅ¡e vremena napraviti reakciju – rekao je Krstičević.

Osvrnuo se i na predstojeću odluku o nabavi borbenih zrakoplova.

-Hrvatska vlada je napravila iskorak, imamo natjecanje, sada smo u fazi evaluacije svih pristiglih ponuda. Imamo dobre ponude i do kraja godine napravit ćemo odluku. Želimo da ta odluka bude najbolja, želimo imati partnera koji je spreman uložiti u Hrvatsku, investirati, otvoriti radna mjesta tako da ta naÅ¡a odluka bude priuÅ¡tiva. Želimo povezati naÅ¡e želje i mogućnosti. Moramo gledati i druge resore u Hrvatskoj tako da izaberemo najbolje – zaključio je ministar Krstičević.

 

M.M.

Continue Reading