Connect with us

Scena

ZAVRŠEN SASTANAK Evo koja su ministarstva dobili HDZ, SDA i SNSD

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uskoro će biti formirano. Nakon današnjeg sastanka lidera stranaka, raspodijeljena su ministarstva.

HDZ je dobio tri ministarstva i to ministarstvo financija, ministarstvo pravde i ministarstvo civilnih poslova, piše N1.

SDA je dobila ministarstvo vanjskih poslova, ministarstvo sigurnosti i ministarstvo obrane.

SNSD je dobio ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, ministarstvo za izbjeglice i ministarstvo prometa i komunikacija kao i predsjedatelja Vijeća ministara.

“Ja ću reći da smo dali maksimum s naše strane i da je kompromis napravljen. Nadam se da ćemo uskoro imati mandatara. Gospodin Tegeltija je bio s nama i želja je bila da na današnjoj sjednici bude imenovan za mandatara, ali nismo završili u zadnjih pet-šest minuta. To nije problem, telefonska sjednica se organizira brzo. Barem oko resora mislim da nemamo što više pričati. Bilo je razgovora o svim temama i tu se sad traže načini. Mislim da je trebalo malo kompromisa da svi budemo pobjednici. Znači ovako, HDZ je djelomično zadovoljan. Dobili smo financije, civilne poslove, pravdu, to je nešto što može biti na tragu onoga što smo htjeli. Ne mogu vam reći u ime drugih. Nije bilo problem, problem je zašto smo čekali šest mjeseci za ono što smo mogli imati u prosincu “, kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH.

Continue Reading