Connect with us

BiH u EU

Zamaskirane političke „prikaze“ su najveći neprijatelji današnje Bosne i Hercegovine

Zamaskirane političke „prikaze“ su najveći neprijatelji današnje Bosne i Hercegovine

Pokušaji izravnog ustavnog udara bošnjačkih stranaka u okviru federalnih institucija kako bi se krajnji cilj ovladavanja federalnim Domom naroda u praksi i ostvario, predstavlja uvod u totalni politički kaos koji se aktivno nastoji izrežirati posljednjih dana. „Kad se male ruke slože“ u kontekstu bošnjačkih lidera podrazumijeva apsolutno institucionalno poklapanje najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda. Kako takvo što u praksi izgleda? Stvar je vrlo jednostavna. Mogućnost apsolutne kontrole srpskog nacionalnog kluba, kluba Ostalih i jedne trećine nacionalnog kluba Hrvata u Domu naroda, otvara opciju totalne dominacije i u federalnom Domu naroda previđenom isključivo za zaštitu nacionalnih interesa na entitetskoj razini.

Retorika najbrutalnijeg proizvoda sarajevskog političkog „laboratorija“ posljednjih dan je zaoštrena kao nikada do sada prema narodu kojeg navodno želi predstavljati u Predsjedništvu BiH, kao najvažnijoj državnoj instituciji. Nakon najave hrvatskog člana Predsjedništva, Dragana Čovića, kako se intenzivno radi na otvaranju županijskih predstavništva u Bruxellesu, uslijedila je totalna konfrontacija prema Hrvatima i pozivanjem na ratne godine, u kojima je upravo narod čija ustavna prava otvoreno uzurpira posljednjih 12 godina, izvukao najdeblji kraj.

Teško da postoji bolji ogledni primjer kvazipolitičara na „sarajevske“ baterije koji će, po svemu sudeći, nažalost, ući u moderne udžbenike Bosne i Hercegovine kao njenog najvećeg rušitelja i prvog lika koji je u 21. stoljeću brutalnim totalitarnim metodama doveo do kraha jedine pluralne i multinacionalne države u srcu Europe.

Continue Reading