Connect with us

Kultura

Zadnji politički komentar”Pogrešna “politička ” Procjena Borjane Krišto vodi Hrvatski Narod u Propast”

……Kako komentirati odluke Prvakinje koja je u drugoj dimenziji, nemoguće, jer  ona ne vidi realno, niti ima političke mudrosti, a moć i oholost  su je izdigli iznad razuma i hrvatskog interesa. Na snazi je njen interes moći koji uništava sve oko sebe i vodi u samouništenje.  U međuvremenu nastrada zajedništvo i zdravorazumsko tijelo političkog korpusa Hrvata u BiH. Štete su nesagledive. Običan puk, promatrajući ludosti moćnika, kao i uvijek pouzdaje se u Boga i Providnost Božju, znajući kako iza velikog zla dolazi dobro.
Činjenica je kako će konačni udarac zadati Predsjedništvo HDZ-a BiH, odnosno Predsjedništvo HNS-a. Nada zadnja umire. Ako su politički interesi iznad osobnih interesa političkih moćnika vrlo brzo ćemo imati rezultat. Radi podsjećanja da napomenemo kako izgleda zdravorazumski postupak kada se zaboravio stranački i osobni interes a rukovodi narodnim političkim interesom pokazao nam je sadašnji predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u dva navrata:
FOTO: Inauguracija na Pantovčaku, Zoran Milanović svečano prisegnuo - Poslovni dnevnik
 1) 2014 godine kada je posjetio Mostar i dao potpunu podršku u teškim vremenima.
 2) 2019 kada je u potpunosti, svakom svojom izjavom u obrani Hrvata u BiH (HDZ) iako je vrlo malu potporu dobio u BiH.
Čekamo da vidimo mudrost Predsjedništva HDZ i politički interes “zajedništva” Hrvata u BiH i nadamo se kako neće prihvatiti Odluku o disciplinskoj odgovornosti i raspuštanju OO HDZ Kupres, a sve radi hrvatskog nacionalnog interesa koji se očituje u zajedništvu.
Narod zna tko ga je obranio, tko je čestit i tko se trudio izgraditi livanjsko duvanjske odnose, tko živi za narod i sa narodom. Očito da se Prvakinja izgubila između sebeljublja i svojih bliskih prijatelja, a Branko Ivković je pokazao svoje pravo lice, a najbolji komentar je dao Goran Mihaljević, bivši mu predstojnik Ureda a također i “šef kabineta” Željka Komšića izjavom kako nije imao problema sa dva svoja šefa (jer su iz istog inkubatora) A i o Prvakinji narod sve glasnije razmatra njen udio i status u domovinskom ratu. Analizom postupaka i posljedica zaključak se sam nametnuo kako nam  nisu potrebni Visoki predstavnici, odgojili smo svoje “svemoćne” kadrove. Ivana Ivića je 2000 godine smijenio Visoki predstavnik a 2021 eliminira ga Borjana Krišto. U međuvremenu su “svemoćni” pozicionirali poslušnike u kadrove koji šute. To nije dobro, hrabrost je imati svoj stav i zastupati ga, uvijek su nam trebali hrabri, domoljubni i čestiti ljudi.  Oni koji šute i podržavaju odluku, sudjeluju u razaranju hrvatskog političkog korpusa u BiH. Od političara koji su dobili povjerenje naroda, očekivati je  da prepoznaju i sačuvaju hrvatski zajednički nacionalni interes.- 
Analitički tim BPZ
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading