Connect with us

Kultura

Vlaisavljević čestitala na uspjesima skijašici Elvedini Muzaferiji i bh. karatistima

Ministrica Sanja Vlaisavljević, u ime Federalnog ministarstvo kulture i sporta, uputila je čestitke za sjajne rezultate ostvarene proteklog vikenda bh. sportistima – skijašici Elvedini Muzaferiji i karatistima Emini Sipović, Anesu Bostandžiću, Bekiru Grabusu i Aliju Arnautoviću.

Sjajna bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je ostvarila prvu pobjedu u karijeri u Europskom kupu. Muzaferija je slavila u drugom spustu u švicarskoj Crans Montani i stigla do prve pobjede u drugom po snazi skijaškom natjecanju svijeta, te skočila čak na sedmo mjesto u Europskom kupu.

Ministrica Sanja Vlaisavljević u ime Federalnog ministarstva kulture i sporta uputila je srdačne čestitke Elvedini Muzaferiji.

– Draga Elvedina, obradovani pobjedničkim postoljem koje si vrijednim radom i zaslužila, upućujemo srdačne čestitke uz želju da nastaviš nizati najbolje rezultate. Uvjereni smo da će tvoj trud, tvoji treninzi i ogromna volja doprinijeti nizanju najboljih rezultata – poručila je ministrica Vlaisavljević.

Karatisti iz Bosne i Hercegovine ostvarili su fenomenalan uspjeh na Europskom prvenstvu u Gruziji proteklog vikenda. Naime, Ali Arnautović, Emina Sipović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus osvojili su zlatne medalju na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21, u Tbilisiju.

U ime Federalnog ministarstva kulture i sporta, ministrica Vlaisavljević uputila je iskrene čestitke našim mladim karatistima.

– Dragi naši Emina, Anese, Ali i Bekire, upućujemo vam iskrene čestitke za briljantan rezultat i četiri zlata za Bosnu i Hercegovinu. Veliko bravo vama, ali i cijelom timu koji je predano radio, što rezultati s Europskog prvenstva i dokazuju. Ponosni smo na vas i nastavite i dalje sijati zlatnim sjajem – navodi se u čestitki ministrice Vlaisavljević, priopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta./HMS/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.