Connect with us

Ostali sportovi

Veliki povratak: Blanka uzela srebrnu medalju!

Senzacionalna povratnica Blanka Vlašić osvojila je srebrnu medalju u skakačkom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu! To je uspjela preskočivši prvi put ove sezone letvicu na visini iznad dva metra.

Sve tri osvajačice preskočile su 201 cm, a nisu uspjele 203 cm, no poredak je odlučio broj pokušaja u prijašnjim skokovima.

Zlato je uzela Ruskinja Marija Kučina, a broncu njezina sunarodnjakinja i uoči finala prva favoritkinja Ana Čičerova. Kučina je zlato zaslužila s novim osobnim rekordom, a sve je visine preskakala iz prvog pokušaja. Sada ima naslove svjetske prvakinje u visu i u dvorani i na otvorenom. Za Čičerovu, olimpijsku pobjednicu iz Londona 2012., ovo je peta svjetska medalja, nakon zlata iz Daegua 2011., srebra iz Osake 2007. i Berlina 2009. te bronce iz Moskve 2013.

Vlašić je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone od 1,97 m, ali je u finalu pokazala kako je odluka da preskoči nastupe na mitinzima Dijamantne lige u Lausannei i Monte Carlu kako bi se pripremila za Peking bila ispravna.
Letvicu na visini od 1,99 m i 2,01 m Vlašić je svladala iz prvog pokušaja, baš kao i one na 1,88 m, 1,95 m i 1,97 m, tako da joj je zlato pobjeglo na visini od 1,92 m, kada je u prvom pokušaju letvicu rušila petama.

Blanki je to četvrta medalja sa svjetskih smotri, u Osaki 2007. i Berlinu 2009. uzela je zlato, a u Daeguu 2011. srebro.

Druga hrvatska predstavnica u finalu Ana Šimić u svom prvom finalu SP-a nije uspjela iznad 192 cm. Ona je blizu preskakanja te visine bila samo u drugom pokušaju, tada je rušila nogama, dok je u prvom pokušaju pala na letvicu, a treći je put samo protrčala ispod nje. tropolje.info

Continue Reading