Connect with us

Nogomet

Upoznajte MNK Hercegovina, novi klub na sportskoj karti Širokog Brijega

Široki Brijeg je uvijek bio sportska sredina, a takav epitet nosi i dan danas. Brojni su klubovi koji uspješnu djeluju, a od ove godine imamo i profesionalni malonogometni klub “Hercegovina”.

Moglo bi se slobodno reći da se futsal i mali nogomet najbolje igraju u Širokom Brijegu. Godinama se održavaju malonogometni turniri koji su među najboljima u državi i šire. Iz svega toga izrodili su se pravi malonogometni hakleri. U prošlosti u Širokom Brijegu su postojali malonogometni klubovi, a veliki broj igrača imao je zapažene rezultate na mnogobrojnim turnirima.

Vjerujemo kako je i to bila vodilja ekipi koja je osnovala MNK Hercegovina. Okupiti najbolje od najboljega i stvoriti klub koji će bit u vrhu u posljednje vrijeme jako popularne malonogometne scene.

U Širokom Brijegu je 14. svibnja 2019. godine utemeljen Malonogometni klub Hercegovina. Na utemeljiteljskoj Skupštini MNK Hercegovina za predsjednika je izabran Ivan Zeljko iz Širokog Brijega, a za potpredsjednika Marin Ćorluka iz Gruda. Tradicija malog nogometa u Širokom Brijegu i Hercegovini duga je nekoliko desetljeća, a u posljednjih 20-ak godina doživjela je ekspanziju odigravanjem liga mjesnih zajednica, te Lige Hercegovine finalnog natjecanja koje igraju predstavnici deset najboljih malonogometnih momčadi hercegovačkih gradova i općina.

Sve većoj popularnosti malog nogometa u Hercegovini u velikoj mjeri pridonijeli su i brojni malonogometni turniri na kojima nastupaju najbolji malonogometaši iz Hercegovine, Bosne, ali i zemalja u okruženju. Svoju prvu natjecateljsku 2019./2020. sezonu MNK Hercegovina će igrati u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Prvenstvene utakmice će se igrati u Gradskoj sportskoj dvorani “Pecara” u Širokom Brijegu.

S početkom jeseni stožer i igrači su ušli u pripreme za prvu sezonu prvenstva u BiH. Kroz posljednjih dva mjeseca odigrali su dobar broj pripremnih utakmica koje su polučile odličnu igru i rezultate.

Posljednju provjeru pred početak prvenstva Prve futsal lige FBiH nogometaši MNK Hercegovina imat će u Gradskoj sportskoj dvorani Pecara gdje će ugostiti FC Split najtrofejniji futsal klub u Republici Hrvatskoj.

Nogometaši FC Split osam puta su osvajali prvenstvo i 10 puta bili su pobjednici kupa Hrvatske.

Utakmica se igra u ponedjeljak 28. listopada s početkom u 19:30 sati.

Dođite, pogledajte ovu prijateljsku utakmicu i podržite MNK Hercegovina pred sami početak prvenstva i premijernog nastupa u Prvoj futsal ligi FBiH. Ulaz je slobodan.

Prije, tijekom i nakon utakmice zainteresirani će imati mogućnost kupnje godišnje ulaznice po cijeni od 25 KM, prenosi Službena stranica Grada Širokog Brijega.

Prvenstvo Prve futsal lige započinje 3. studenoga, a ekipa MNK Hercegovine je gost u Cazinu kod MNK Bubamara.

Raspored utakmica za prvi dio sezone MNK Hercegovina:

1. kolo: MNK Bubamara Cazin – MNK Hercegovina
2. kolo: MNK Hercegovina – MNK “Mostarske Kiše”
3. kolo: MNKF “Neretva” Jablanica – MNK Hercegovina
4. kolo: MNK Hercegovina – MNK Čulin Mlin
5. kolo: Futsal klub Konjodor – MNK Hercegovina
6. kolo: MNK “Sparta” Sanski Most – MNK Hercegovina
7. kolo: MNK Hercegovina – Hmnk Rudnik Mostar

Continue Reading