Connect with us

Nogomet

U DUPKE PUNOJ “KOSAČI” Ćiro na promociji Dalićeve knjige u Mostaru: “Gdje je naš’o tu riječ je** te”

Večeras je u dupke punoj velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru, predstavljena knjiga izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića “Rusija naših snova – kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu”. Događaj je privukao mnogobrojne ljubitelje sporta i hrvatske reprezentacije iz Hercegovine, koji su dočekali Dalića i njegove sugovornike gromoglasnim aplauzima, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

“S veseljom smo došli ovdje, da se zahvalimo svima vama, cijeloj Bosni i Hercegovini na podršci koju pružate hrvatskoj reprezentaciji. Na kraju krajeva ja sam proveo dvije i pol godine u Mostaru. Ova knjiga će biti jedan lijepi putokaz svim mlađim generacijama, da vide da se može biti uspješan ako vjeruješ, ako si ponizan i ako radiš i to je najvažnija poruka”, rekao je Dalić u izjavi za novinare prije  predstavljanja knjige.

Uz Zlatka Dalića bio je tu i “trener svih trenera”, Miroslav Ćiro Blažević, urednik Sportskih novosti koji je široj javnosti poznat iz emisije “Zabivaka” Anton Samovojska, Mario Zorko, Marijan Kustić, Josip Muselimović i trener HŠK Zrinjskog Blaž Slišković.

Za atmosferu su se pobrinuli Zaprešić boysi, koje publika poznaje po brojnim navijačkim pjesmama. Ipak, najveći showman je, po običaju, bio Miroslav Blažević.

“Dalić je obogatio hrvatski vokabular. Ova riječ poniznost, gdje je našo to je** te” rekao je u svom stilu popularni Ćiro tijekom predstavljanja, nasmijavši tako prepunu dvoranu. Ćiro je također rekao da je izrazito dirnut velikom podrškom iz Hercegovine i večerašnjim događajem.

Anegdota i zanimljivosti nije nedostajalo. Dalić se prisjetio kako se, dobivši poziv da postane novi izbornik hrvatske reprezentacije, pitao zašto Hrvatska nije do sada ponovila uspjeh iz slavne 1998-e godine.

“Shvatio sam da ih ne mogu naučiti igrati nogomet, jer su oni najbolji, ali da je problem to što nismo bili tim. Radili smo na tom timu i slagali grupu koja će imati zajednički cilj, tako da bude “iznad svih Hrvatska, a ne iznad svih – ja” – pojasnio je, dodavši kako su za uspjeh najviše zaslužni igrači, unatoč Ćirinim protestima kako je u reprezentaciji najvažniji faktor upravo izbornik.

Sva zarada od prodaje knjige Zlatka Dalića ide u humanitarne svrhe, odnosno zakladi “Vatreno srce” za pomoć potrebitoj djeci./G. Š./HMS/

Continue Reading