Connect with us

Ljubav

Tomislavgrad: “Najlipša krunica svita”

Mnogi će reći da nikada u životu nisu doživjeli ovakvo bogatstvo boja i ljepotu prirode kao u listopadu ove godine kada izgleda da lišće uopće neće opasti, nego će samo mijenjati boje, stvarajući neponovljive palete koje daju draž naizgled monotonim i nezapaženim pejzažima. Prelazak iz ljeta u jesen na ovim visinama prečesto zna biti surov. U samo nekoliko dana jako zahlađenje i vjetar bi odnijeli lišće ne dopustivši mu da kroz polagano dozrijevanje prije opadanja prođe kroz sve faze od zelene preko svih nijansi žute do žarko crvene, ljubičaste …

Suvremena tehnička pomagala, kao npr. danas sveprisutni dronovi, opremljeni vrhunskim kamerama daju slike iz perspektive koja ranije nije bila moguća ili dostupna. Tako i obične kamene zidine ili suhozidom ograđen dolac postaju objekti koji snimljenoj fotografiji daju posebnu vrijednost.

Jedna od takvih fotografija objavljena je i na Facebook stranici Tomislavgrad kroz fotografiju. Snimljena je na području Drmića Staja a nazvana je „Najlipšom krunicom svita“. Pored ove fotografije prenosimo još nekoliko divnih jesenjih fotografija, a vi, ako već niste, u što čisto sumnjamo, posjetili Facebook stranicu Tomislavgrad kroz fotografiju, to svakako učinite jer vrijedi!

Continue Reading