Connect with us

Uncategorized

Tjedni Komentar: Hoćemo li Analizom prije planiranja doći do rezultata……

 Dogodi se da razmatranje tema o kojim mnogo znam budu krivo doživljene, a ne da neće tako biti sa političkim temama koje su uvijek kontaminirane….
E to vam je vječna i neumoljiva borba sa vjetrenjačama.
Na um mi dođe 1994-ta godina, Vošingtonski sporazum, sastanak u Livnu i Odluka o zamrzavanju statusa Predsjednika HR-HB mr. Mate Bobana.
18. studenoga – dan kada je osnovana Hrvatska zajednica Herceg-Bosna – Jabuka.tv

Mate Granić za Direktno: Da je Tuđman živ, snažno bi podržao uvođenje eura. Ovim potezom potpuno smo se odvojili od balkanskog prostora

Ključni čovjek i zaglavni kamen ideje i procesa je bio Mate Granić
Šta se danas događa, ima li gdje nekog “Mate Granića”, jel možda opet neki briselski Sporazum na vidiku? Možda ponovo neko zamrzavanje u Hrvata BiH…. možda predsjednika “udruge građana” kako je zovu neprijatelji jedinstva Hrvata u BiH.
U ratu je bilo sporno Južno bojište. Jel dolazak Predsjednika i Vrhovnog zapovjednika Republike Hrvatske nova tema ili problem? Ili novi južni plinovod kojeg treba zaustaviti…. nije u pitanju osjećaj, činjenica je, zlo se ponavlja ako ništa nismo naučili i izmjenili.Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sastao se s herojima obrane Mostara iz Udruge organizatora otpora HVO-a u BiH – Hercegovina.in
Sve je isto a možda i gore….
Evo ponovo graDŽansko Sarajevo i Medjunarodna zajednica “kuhaju” ali po prvi put u povijesti s njima “iste knjige” čitaju( neki naši ) javno….
Naravno , pucanje po šavovima…. ali povijest piše knjigu događaja… hrvatska politička opozicija ni kriva ni dužna postade politički faktor. Danas je u Žepču osnovana nova stranka. Izabrani predsjednik iznio program i ciljeve
Opozicija postade POZICIJA u Hercegbosanskoj i Zeničkodobojskoj županiji, za očekivati je u RS-u i drugdje.
Pokaza se da nije bilo analiziranja prije otpuštanja. Uspješno  upravljanje uči kako je analiza važna za planiranje i uspješno odlučivanje.
Za kraj ponavljam komentar prijatelja iz Žepča…. “Dvoranu nikad ne bi napunili HDSovci da nije bilo unutar Nas kardinalnih pogrešaka”
Kvaliteta, kredibilitet i snaga birača se broji i uvažava a ne mandati. Sječa narodnih glavara je autogol. Narodni glavari nisu pristali na “zamrzavanje” Neka struka analizira ako je struka.
Autor objave: Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading