Connect with us

Sinovi povijesti

Tjedni Komentar ” ” Hercegovački  slučaj i duvanjsko livanjski odnosi kao Petkov poučak  

Ovih dana jedna  stranačka politička Odluka se pretvara u “igre bez granica” Sukladno Statutu stranke Odluku potpisuje Predsjednik za trojicu stranačkih dužnosnika iz Tomislavgrada.      Sve bi bilo uobičajno i neprimjetno da je Odluka sačinjena bilo gdje samo ne u Hercegbosanskoj županiji i da članovi nisu iz mjesta gdje je okrunjen Kralj Tomislav, gdje je srce otpora i hrabrosti, srce časti i kamenog karaktera.
ŠtO bi se dogodilo da se 925 godine moglo Odlukom odgoditi i distancirati na određeno vrijeme čast i hrabrost, vjernost i domoljublje, tko bi krunisao i  da li bi bilo Kralja Tomislava????
 Ili prije desetak godina ili nakon završenog prvog Načelnikovog mandata  ili da se dogodilo prije Baćkova “otkrića Borjane Krišto” Ili da je Ivan Madunič prihvatio ponudu  za zamjenika predsjednika.
Ustajem na pomen imena Mije Tokića i pokojnog Mirka Bakovica jer su časni ljudi i moralni političari
Branko Ivković se nema čime pohvaliti a da slučajno tražimo izvješće o radu i rezultatima osramotio bi i sebe i stranku. A i Borjana je zrela za političku mirovinu.  Potrošila je sve stranačke bonuse a posebno se osramotila kada je u politiku uvela muža i nevjestu kao da se radi o njenoj privatnoj obrtničkoj firmi.
Pa predlažemo Predsjedniku da ima u vidu i pravilno izmjeri sveukupne rezultate i posljedice. Sjetih se da bi bilo dobro primjeniti Petkov poučak iz 60ih godina na livanjsko duvanjske odnose jer u protivnom ne piše nam se dobro,  a može biti i katastrofalno za temeljne političke vrijednosti hrvatskog naroda u BiH.
PETKOV POUCAK GLASI
Slikovni rezultat za čović vukadin
“U Širokom Brijegu početkom 60tih godina u mjestu Klanac sudarili se Tadija Topić (otac Jadrana i Marina) i Drago Vukoja zvani Joskić iz Ljubotića.
Uviđaj je radio policajac Petko.
Iskaz priznatog i poznatog Tadije Topićaje bio jasan “Kako ću ja biti kriv kad idem iz Mostara”
Petko reče “U pravu si”
i ode do Joskića koji upita Petka “Šta je rekao Tadija”
Kad je Petko objasnio naljuti se Drago i reče ” Kako ču ja biti kriv kad idem iz Ljubotića”
Petko odgovori “U pravu si” i odnese izjave u stanicu.
Komandir mu reče: “Petko pa ne mogu obojica biti u pravu i na takav način nije moguće donijeti Odluku” a Petko odgovori
“U pravu si”
Predlažemo Predsjedniku neka primjeni “Petkov poučak” na političke sudar u HB Županiji jer nisam siguran da ga Ante Baković neće promijeniti. Slično kao “hercegovački slučaj” u župama. Nikad nije kriva samo jedna strana
Riječ je kod karakternog i moralnog čovjeka čvršća od armiranog betona. I ne zaboravite, ima nešto što se zove genetika  i ona je ispred politike.
Dva livnjaka i jednu livanjku stavi Predsjedniče na drugu stranu klanca za dobrobit i zajedništvo najčasnijih i najboljih u hrvatskom narodu. Svi moramo biti zajedno kako bi opstali i svoje slaboće zajednički nadvladali.
MLADEN LJUBIC VAJTA

Continue Reading