Connect with us

Kultura

Tjedni komentar…. analitički tim BPZ.BA usmjerava nacionalnu a ne kadrovsku politiku Hrvata BiH.

Nezahvalna je uloga tumačiti istinu i dokazivati nevinost, al takva nam je sudba. Nekad se čovjek sam sa sobom ne slaže ali štiti svoju riječ. Bitno je ponavljanje dokaza. Kadroviranje je matematika biologije  (podaci tko kadrovira). Predsjednik je kreirao politički sustav, geniji su županijski odbori stranke vladajuće, kadrovici ali ne i uvijek izabrani. Zastupnici u Skupštini su ključ odnosa.Održana XI. Izborna konvencija Mladeži HDZ BiH - Brotnjo.info | Čitluk - Međugorje - Hercegovina  Pozitivno iznenađenje je  žena na čelu Vlade HNŽ-a  Jasno se oslikava predlagatelj i baza (rodni kraj) Predsjednika županijskog odbora  i vođe županijske politike HNŽ-a  sa najdužim stažom.
A to je otvaranje tema za razgovor, treba sjesti i razgovarati , nije dovoljna samo želja, potrebna je praksa, nije upitna stručnost ali iskustvo je prioritet.
Analitički tim BPZ-a ne ulazi u takve teme, a matematika je prirodna znanost, treba i tehniku uključiti
Zašto smo za  nacionalnu politiku Hrvatskog naroda u BiH???
Evo jedno vrlo bitno upozorenje, koje ima itekako veliku težinu. Potrebno je uvesti nacionalno kadroviranje u politiku hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini…….. Potpisani Sporazum obvezuje i “sramoti” ako se ne poštuje.

Sporazum o suradnji.. HDZ BiH i HDZ 1990 je potpisan 2019 god.

 

HDZ BiH i HDZ 1990 Zenica lista kandidata za izbore - PORTAL KOCKICE

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, na kojemu je potpisan sporazum o suradnji dvije stranke.
Na sastanku izaslanstva, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, potpisali su sporazum o suradnji, s ciljem postizanja političkog suglasja u zaštiti interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a posebno u procesu Ustavnih promjena u kojim će hrvatski narod osigurati svoju punu jednakopravnost i suverenost s druga dva naroda i svim građanima na čitavom prostoru BiH, a koje će rezultirati održivom, demokratskom i europskom BiH, članicom EU i NATO saveza.
Sporazum se temelji na načelima jednakopravnosti, suradnji i preuzimanju odgovornosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kao i za BiH u cjelini sa legitimnim predstavnicima druga dva konstitutivna naroda, a u skladu s voljom birača te odgovornostima, obvezama i pravima koja proizlaze iz rezultata Općih izbora 2018. godine.
Polazeći od istih programskih opredjeljenja, stranke potpisnice Sporazuma suglasne su da će potpuno koordinirano sudjelovati u procesu Ustavnih promjena, promjena Izbornog zakona, implementacije odluka Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava te da će usuglašavati svoje stavove po svim važnim pitanjima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.
Također, stranke se obvezuju donositi Odluke u zakonodavnoj vlasti u skladu s ovim sporazumom, te ostvarivati zajedničke programske ciljeve.
Temeljem rezultata Općih izbora 2018. godine, HDZ BiH i HDZ 1990 obvezale su se se na međusobnu suradnju, a sve u cilju ostvarivanja pune jednakopravnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini i unapređenja demokracije te gospodarskog, socijalnog i kulturnog napretka Bosne i Hercegovine.
Ured za informiranje HDZ-a BiH

Tekst i sjećanje na događaj i Sporazum………

U NEDJELJU POČELI PREDIZBORNI SKUPOVI PO TEMELJNIM OGRANCIMA | MM Portal
Autor Objave Mladen Ljubić-Vajta@

Continue Reading