Connect with us

Kultura

Tjedni Komentar… 11 Izborna jedinica je TEST ZAJEDNIŠTVA POLITIKE HRVATA BiH

Izborna godina je u tijeku. Izbori za Hrvatski Sabor su važni za Hrvate izvan Hrvatske, a posebno za Hrvate iz Bosne i Hercegovine.  Bitno je TKO nas predstavlja, KAKO zastupa naše interese, KOLIKO ZNA u pravom trenutku kazati najbolje argumente, ŠTA smatra najbitnijim ili najpotrebitijim za prioritetno zalaganje i rješavanje.
Više od 30 godina, braniteljske teme su (nažalost) aktualne. Ne tražimo krivnju, izgovore, ali dužnost je naglasiti potrebu i brojnost  braniteljske skupine hrvatskog naroda koji zbog “zajedništva” žrtvuje sebe, a izgleda zbog domoljublja  nisu uspjeli riješiti svoja prava do danas.
Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas primio je odlikovanje “Orden Mađarske časnički križ” | HUTRR “Klub članova Selo”
Najava HDZ-a kako je nositelj 11 -te izborne jedinice Zvonko Milas je pogodak “u sridu”  obzirom na prepoznato zalaganje za Hrvate izvan Hrvatske, ali jednako važne su pozicije 2. i 3. iste liste…. Logično da bi jedinstvena lista HNS-a BiH imala snagu zajedništva kako u Hrvatskoj tako i u Europskoj kandidacijskoj listi. Za Hrvate u Bosni i Hercegovini će biti presudni i lokalni izbori u BiH u ovoj godini. Dakle trostruka izborna godina (trojstvo nas prati i zastupa) Sedam darova Duha Svetoga su nam potrebiti kao KRUH da bismo sačuvali ZAJEDNIŠTVO (Mudrost, Razum, Savjet, Jakost, Znanje, Pobožnost, Strah Božji)
Potrebit je snažni ISTINSKI odgovor Međunarodnoj zajednici koja iscrpljujućom politikom i biološkim smjenama uz potporu njima simpatičnog “građanskog” unitarnog Sarajeva pokušava slomiti/podijeliti Hrvate u BiH. A Hrvati su poznati kao “oni koji mogu pobijediti i kad je nemoguće” ali  izgube bitku od samih sebe.
30 godina od Vošingtonskog a zatim Dejtonskog sporazuma, evidentno je eliminiranje prava Hrvata (silom međunarodne zajednice) i uporno omalovažavanje jednakopravnosti tri konstitutivna naroda. Napetost je veća nego 1995 godine, najmnogobrojniji narod se uzoholio u zagovaranju građanštine na razini Federacije.
Hrvatski narodni sabor BiH usvojio Demografsku strategiju Hrvata

Važno je koja imena će se naći na listi 11 izborne jedinica…. razmišljamo o kandidatima:  -General Željko Glasnović, Željko Glasnović: Kako je moguće živjeti u Hrvatskoj a toliko mrziti i prezirati sve što je hrvatsko? - Tomislav City   ako je u zdravlju i volji, sa zastupničkim iskustvom, djelotvorni je uzor hridi domoljublja i hrvatstva. -Marko Tokić  Marko Tokić - Udruga Hrvatska zvona - YouTube , sveučilišni profesor, autoritet i djelotvorni uzor u prijelomnim vremenima Hrvatskog odgovora 2000-tih. biološki najspremniji, vezni politički autoritet, ključ hrvatskog zajedništva,Ivan Grbesic (@IvanGrbesic) / X  -Ivan Grbešić, Hrvat iz Kanade, rođen 1975 godine, uspješni odvjetnik,predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH  -Vinko Sabljo, Hrvat iz Švicarske,OSTAVKA ČELNOG ČOVJEKA HSK: Zbog zdravstvenih razloga Vinko Sabljo od 1. ožujka 2023. odstupa sa svih dužnosti Hrvatskog svjetskog kongresa - Fenix Magazin   dugogodišnji uspješni predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa, međunarodne organizacije koja djeluje od 1993 godine i okuplja Hrvate sa svih kontinenata.  -Dr. Miljenko Lugonja,OTKRIO SAM RECEPT: atomskim kisikom liječim koronu. Za 10 ... snažan autoritet svih ovih godina, učinkovit u očuvanju Zajedništva, istaknuti član Predsjedništva krovne  braniteljske Udruge organizatora otpora HVO BIH
Promatrajući  braniteljski interes sveukupno i kad bih imao šansu predložiti nositelja liste 11 izborne jedinice, u tom slučaju bi to bio prvi suradnik Prvog Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Franje Tuđmana  i ratnog Ministra obrane Gojka Šuška .. .General Ljubo Ćesić Rojs i imao bi potporu 90% hrvatskog biračkog tijela  što bi bilo i rješenje očuvanja hrvatskog zajedništva
Autor objave: Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading