Connect with us

Kultura

Tijekom Simpozija iz dječje kirurgije i urologije izvest će se 14 zahtjevnih operacija

VL
Autor

Fena

23.05.2024.
u 16:21

Devetnaesti simpozij iz dječje kirurgije i urologije otvoren je u četvrtak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i okupio je veliki broj liječnika iz Kanade, Njemačke, Švicarske, Italije, Turske, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije te iz svih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini.

Simpozij je otvorio zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, a svečanosti otvorenja su uz liječnike nazočili su i mnogi uglednici iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine.

 

 

Ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić, koji je također i predsjednik Organizacijskog odbora, je kazao kako je ponosan što se svake godine tijekom Simpozija obavi oko petnaestak vrhunskih operacija, zbog kojih inače djeca idu u druge zemlje.

00:00
Play
(Space)
Mute
(m)
Settings
Fullscreen
(f)

Po njegovim riječima, djeca iz cijele BiH dolaze u Mostar bez ikakvih uputnica i dokumenata.

Među eminentnim liječnicima iz Europe su Stehr Maximilian, Darko Kropfil, Inga Kunz, itd.

Kako je kazao, u operativnom dijelu Simpozija prenijet će vještine i nove tehnike od stručnjaka te rješavati kompleksne situacije zajedničkim timskim radom s mladim liječnicima u dječjoj kirurgiji.

Tijekom Simpozija, i ove će godine, pored aktualnih tema na predavanjima, eminentni stručnjaci izvesti 14 zahtjevnih operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta. Na taj način mali pacijenti dobivaju vrhunsku uslugu, a liječnički tim iz SKB Mostar, kao i ostali sudionici, imaju priliku učiti od najboljih.

 

 

– Ujedno je ovo prilika da mladi liječnici, u prvom redu specijalizanti dječje kirurgije i urologije nauče nešto novo i upotpune nova znanja u području ovih oblasti. Također je ovo prilika da upoznaju uživo vrhunske liječnike iz svijeta i steknu nova prijateljstva –  rekao je prof. dr. Ivan Ćavar, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

 

 

Predstojnik Klinike za ulologiju KBC Sestara milosrdnica iz Zagreba prof.dr.sc. Borislav Spajić je istaknuo dobru suradnju medicinskih fakulteta iz Zagreba i Mostara, ocjenjujući kako ih u Mostaru više praktički i ne trebaju za pomoć jer su izrasli u samostalnu instituciju koja imaju svoje kadrove te ime i prezime.

Organizator Simpozija je Sveučilišna klinička bolnica Mostar u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

 

 

Izgubila tisuće eura nakon što je primila poziv: Varaždinka je napravila jednu veliku grešku

Continue Reading