Connect with us

Scena

Spomenik u cvijeću i smeću

Ružna slika oko spomenika gastarbajteru na duvanjskom kolodvoru. Prepune kante za smeće, a cvjetnjak pun smeća. Prije nekoliko dana pisali smo o uređenju grada, sadnji cvijeća na za to predviđenim površinama, između ostalih i oko navedenoga spomenika.

Å to se dogodilo u ovih nekoliko dana?

Ljudi na proputovanju, koji će možda u Tomislavgradu zapaziti jedino spomenik dok čekaju nastavak svoga putovanja, mogu na osnovu pogleda na spomenik i njegov okoliš stvoriti trajnu sliku o nama i našoj ekološkoj svijesti. Želimo li zaista da ta slika bude slika smeća ili bi radije da je to slika cvijeća?

Neki su skloni razmišljanju i pitanju ima li tko počistiti oko spomenika, drugi odgovaraju da nema tko počistiti jer su svi otišli, a treći kažu tko onda uneređuje okoliš ako su svi otišli. Puno pitanja bez odgovora.

Ne ulazimo u namjere onih koji smeće bacaju i uneređuju okoliš, ne samo oko spomenika nego i po drugim javnim površinama, ali i pitamo mogu li oni koji su za to odgovorni na vrijeme isprazniti kante za smeće i makar na taj način umanjiti mogućnost većeg nereda. Spomenik je sigurno jedno od bitnijih mjesta o kojem bi trebalo povesti više računa tropolje.info

Continue Reading