Connect with us

Ekonomija

Škoro objasnio zašto je plakao dok je s Thompsonom pjevao “Sude mi”

Gostujući u Podcastu Incubator Miroslav Škoro  je odgovorio na pitanje zašto je plakao na koncertu 2003. godine, a pritom je i odsvirao dio pjesme.

Pamtim taj koncert po dva detalja. Bila je 10 godišnjica braka, a na Poljudu, gdje sam želio biti te večeri, gostovala je Roma. Svi navijači Hajduka pamte maestralnu večer Petra Krpana i tunel Zebini ( gol Nino Bule), ali i Casana iz 85. minute nakon dvostruke grešku vratara Runje. “Najgluplji gol u Hajdukovoj povijesti”, rekao je Željko Vela.

Poljud je bio krcat, a krcata je bila i Ledena dvorana Doma športova gdje tu večer pjevao Škoro. Gost večeri bio Marko Perković Thompson.

“U nekoliko navrata su mi rekli da sam plačko, ali ne mislim da je to nešto neobično na pozornici. Meni kad dođe, kažem, ako je suza, suza je. Ne valja se praviti da si nešto što nisi. Tu sam pusti suzu iz dva razloga. To je velika pjesma i Marko to pjeva fenomenalno. Tu pjesmu sam napisao u jednoj maloj sobici…

Ne kukam nad svojim životom, stoput bih isto ponovno, ali bilo je teških trenutaka. Bilo je trenutaka kada nismo imali što djetetu dati jesti. Preživjeli smo sve to skupa. I onda jedna takva pjesma…”, rekao je Škoro, a onda je uzeo gitaru i počeo svirati “Sude mi”.

“Ispred vas je 10 tisuća ljudi i sve kuha, sve je u mraku, a ja znam da iz tog mraka mene gledaju oči moje djece. I sada će doći Thompson, sada će doći heroj, a ja sam samo papak koji je to pripremio. Ali gledaju me moja djeca i tata je heroj”, rekao je Škoro sa suzama u očima.

“Kako se ne bih rasplakao. To je moj život. Ja tu ne foliram nikoga. Publika istovremeno diže ruke. To su tvoja braća i sestre” zaključio je Škoro.

U kasnijim godinama nije sve bilo idilično između Škore i Thompsona, a jedna od dva ključna razloga ( drugi je Čavoglave) je upravo pjesma “Sude mi” i snimka s koncerta iz Doma športova.

I Thompson je na svom You Tube kanalu objavio pjesmu “Sude mi” s tog koncerta. No, Škorina žena Kim tužila je  Thompsona You Tubeu zbog autorskih prava pa je pjesma uklonjena s Tompsonova You Tube kanala.

Zanimljivo da nije prijavila više srpskih youtubera koji uz pjesmu “Sude mi” slave ratnog zločinca Ratka Mladića.

Continue Reading