Connect with us

Kultura

ŠIROKOBRIJEŠKA VEČER: Tradicionalno okupljanje Širokobriježana u Zagrebu

Održano je tradicionalno godišnje okupljanje Širokobriježana u Zagrebu, “Širokobriješka večer” u restoranu Gastro Globus na Velesajmu. Večer je održana pod motom ”Čovjek bez zavičaja je kao stablo bez korijena” i ”Samo su obitelj i zavičaj nezamjenjivi”.

“Širokobriješka večer” tradicionalno je godišnje okupljanje Zagrepčana i Hrvata iz drugih gradova i mjesta koji su podrijetlom iz Širokog Brijega. Prvenstveni cilj je međusobno druženje, upoznavanje, pomaganje i zadržavanje povezanosti Širokobriježana i prijatelja s rodnim gradom – Širokim Brijegom i Hercegovinom, piše Večernji list. Uz brojne visoke uzvanike u programu su sudjelovali ”Širokobriješki dukati” i brojni drugi.

Tijekom večeri prikazan je dokumentarni film o povijesti izgradnje crkve i samostana u Širokom Brijegu, koji je, osim duhovnoga, središte i kulturnoga, obrazovnog i društvenog života zapadne Hercegovine od svojih početaka do danas.

Prvenstveni cilj organiziranja ovakvih susreta je međusobno duženje, upoznavanje, pomaganje i zadržavanje povezanosti Širokobriježana i prijatelja sa svojim rodnim gradom – Širokim Brijegom i Hercegovinom.

TAGOVI

Continue Reading