Connect with us

Kultura

Širokobriješka gimnazija proslavila Dan škole, profesor Mirko Cigić odlazi u mirovinu

Gimnazija fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu tradicionalno je na blagdan sv. Franje proslavila Dan škole.

Ove godine proslava se poklopila s obilježavanjem Dana učitelja pa se nastava nije održavala ni u drugim školama. Ipak proslavi Dana škole odazvao se velik broj profesora, a prije obilježavanja programa Dana škole održano je svečano misno slavlje za sve učenike i profesore u ckrvi Uznesenja Blaženje Djevice Marije.

Misu je predvodio župnik fra Stipe Biško.

Na početku obilježavanja proslave Dana škole u školskom amfiteatru sve pristune je pozdravio ravnatelj Gimnazije Miroslav Bošnjak. U svom govoru istaknuo je pojedine uspjehe učenika Gimnazije.

Posebno vrijedi izdvojiti uspjeh učenika Tomislava Pavkovića koji je imao najviše bodova na ispitu iz fizike na državnoj maturi RH.

Nakon ravnatelja sve je pozdravio i gradonačelnik grada Širokog Brijega Miro Kraljević.

Na proslavi je istaknuto kako Gimnaziju napušta dugogodišnji profesor zemljopisa i povijesti Mirko Cigić koji zbog svoje dobi i radnog staža odlazi u mirovinu. Prigodan poklon za nesebičan, marljiv i predan rad u školi uručila mu je predsjednica sindikata škole Ivona Glavaš.

Kolege profesori su ga nagradili dugotrajnim pljeskom. Druženje profesora i franjevaca potom je nastavljeno u krugu škole te ručkom u restoranu “Vrelo Borak”.

Continue Reading