Connect with us

Sinovi povijesti

Å iroki Brijeg: VII. simpozij “Stopama pobijenih”

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 20. rujna, bit će održan VII. simpozij pod nazivom Stopama pobijenih.

Osvjetljavanje je to komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Program počinje u 11.00. Priređivač simpozija je vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Najprije slijedi sv. misa koju će predvoditi fra Ivan Landeka, župni vikar u Međugorju. Nakon sv. mise u samostanskoj će dvorani biti održana sljedeća predavanja. Mr. sc. Vladimir Šumanović, povjesničar, govorit će o Obrtanju uloga: Kako su u poslijeratnoj propagandi ubojice lagali o žrtvama. Andrija Vučemil, književnik i uznik, govorit će, pak, na temu Komunistički zločini i ja. Velimir Mabić, član Odjela HNS-a za Drugi svjetski i Domovinski rat, predstavit će rad Odjela i rad povjerenstava po općinama koje Odjel koordinira.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulaturepobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi. tropolje.info

Continue Reading