Connect with us

Sinovi povijesti

SENZACIJA NAD SENZACIJAMA 21-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak kreirala novo hrvatsko čudo!


HRVATASKA atletičarka Sara Kolak (21) osvojila je brončanu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, ona je u finalu do uspjeha karijere stigla bacivši novi hrvatski rekord od 63.50 metara.

Kolak je tako po treći put ove godine popravila nacionalni rekord u koplju, a rezultat iz Amsterdama je za 75 centimetara bolji od njezina dosadašnjeg najboljeg hica kojega je bacila u Splitu prije 17 dana.

Mlada Ludbrežanka je novi hrvatski rekord bacila u trećoj seriji kada joj je čak prijetilo ispadanje iz daljnjeg natjecanja. S rezultatom 63.50m stigla je na drugo mjesto, iza Bjeloruskinje Tatjane Haladovič, koja je uzela zlato također s nacionalnim rekordom od 66.34m.

Kolak je držala drugo mjesto sve do posljednje serije kada je iskusna 30-godišnja Njemica Linda Stahl, inače europska prvakinja iz 2010. godine, bacila koplje do 65.25m i spustila Kolak na treću poziciju.

MacNicol/Getty Images

 

Koliko je ovo veliki rezultat pokazuje i činjenica da je Kolak natjecanje završila ispred aktualne svjetske prvakinje, Njemice Katharine Molitor, koja je sa 63.20m bila četvrta, te dvostruke olimpijske pobjednice i svjetske rekorderke Čehinje Barbore Špotakove, koja je sa 62.66m završila kao peta.

Bronca Kolak u bacanju koplja druga je medalja za hrvatsku atletiku u Amsterdamu, nakon što je u petak Sandra Perković potvrdila status favorita u i osvojila četvrto uzastopno zlato u bacanju diska.

EP u Amsterdamu završava u nedjelju kada će od hrvatskih atletičara nastupiti Stipe Žunić u finalu bacanja kugle. On je u subotnjim kvalifikacijama s rezultatom 20.24m bio šesti.

Continue Reading