Connect with us

Regija

Ruža Tomašić o srbijanskim lažima: Ne čude me njihove laži, smeta mi mlaka reakcija Hrvatske

PREDSJEDNICA  Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić reagirala je na brojne optužbe i prozivke koje posljednjih dana dolaze iz Srbije, ali i na mlaku reakciju službene Hrvatske.

“Vrijeme je da Srbija prestane iznositi optužbe i laži protiv Hrvatske

Srbijanski čelnici često ističu kako žele prijateljske odnose s Hrvatskom, no oni ne samo da se ne ponašaju prijateljski, nego čak ni korektno. To potvrđuju zadnje izjave predstavnika srbijanske vlade, koji bi, kako izgleda, najviše htjeli da se Hrvatska izopći ne samo iz Europske unije nego i s cijelog europskog kontinenta.

Naime, nakon objavljenih istraživanja hrvatskih povjesničara o događajima u Srbu 1941. i poništenja presude kardinalu Stepincu, ti “prijatelji” iznijeli su protiv Hrvatske brojne optužbe, neistine i obmane. Ako je i od Srbije, previše je.

No, ne čudi me toliko ponašanje srpske vlade koliko mlaki odgovori i šutnja svih dosadašnjih hrvatskih vlada na to ponavljanje lažnih optužbi o buđenju “povampirenog ustaštva i nacizma” u Hrvatskoj.

Nažalost, hrvatski dužnosnici nisu svjesni da srbijanski čelnici igraju na kartu da sto puta ponovljena laž na kraju postane istinom, pogotovo ako se na te laži odmah ne reagira.

Kao zastupnica u Europskom parlamentu u posljednje tri godine uvidjela sam kako Srbija ulaže puno u lobiranje, a da je hrvatskom državnom vrhu, nažalost, lobiranje bilo nepoznata i nebitna stvar.

Ne samo u Srbiji, nego i u Hrvatskoj, najglasnije su one skupine koje neistomišljenike optužuju da su fašisti, ne shvaćajući da je fašizam upravo to što ne dopuštaju drugima da imaju drukčije mišljenje. Koliko mi je poznato, u demokraciji je dopušteno iznositi svoje mišljenje bez sankcija, a ti tzv. antifašisti ih upravo zagovaraju.

Zato se nadam da će Hrvatska na parlamentarnim izborima u rujnu dobiti vladu koja je samosvjesna i koja prihvaća svoju povijest onakvom kakva je doista bila, a ne onakvu kakvom je prikazuju samozvani “antifašisti”.

Nadam se da će nova hrvatska vlada u punom smislu biti upravo to – HRVATSKA VLADA,” stoji u priopćenju Hrvatske konzervativne stranke koje potpisuje predsjednica Ruža Tomašić.

Maxportal/Foto:hrt tropolje.info

Continue Reading