Connect with us

Kultura

“Rijek iz kamena”

U Počitelju je u četvrtak održana književna večer “Rijek iz kamena” na kojoj je nastupilo 23 pjesnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Kako je za portal Bljesak.info istaknuo glavni organizator ove književne manifestacije Ljubo Krmek, zadaća pjesničke večeri je afirmacija hrvatske književnosti i mladih talenata umjetnosti riječi.

-Osobito nam je stalo do promocije onih pjesnika s područja Hercegovačko-neretvanske županije, kao i jače povezivanje kulture i umjetnosti s razvojem turizma i oživljavanjem ruralnog gospodarsskog razvoja na ovom prostoru – rekao je Krmek.

Istaknuo je kako je Povjerenstvo za organizaciju i provedbu manifestacije donijelo odluku o dodjeli književne nagrade rijek, koju je ove godine dobio Stanko Krnjić.

-Nagrada ‘Rijek’ dodjeljuje se mladim književnim talentima, koji su svake godine dio ove manifestacije, jer želimo promovirati nedovoljno afirmirane književne talente – poručio je Krmek.

Na književnoj večeri sudjelovali su Ružica Soldo, Miljenko Ostojić, Vesna Hlavaček, Frano Vlatković, Joso Živković, Stjepan Šešelj, Marko Tokić, Ivan Baković, Miro Petrović, Jasenka Požega- Sremac, Pero Pavlović, Vendelin Karačić, Srećko Marijanović, Ivo Raguž, Stanko Krnjić, Anita Martinac, Ana Soldo, Rasim Zlatan Pršte, Dušan Musa, Dragan Marijanović, Jozo Jakiša, Mario Knežević i Ljubo Krmek, a voditeljica programa bila je Tina Laco.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Zbor mladih sv. Stjepana iz Opuzena pod vodstvom sestre Marinele Delonga.

 

M.J. tropolje.info

Continue Reading