Connect with us

Sinovi povijesti

RAVNO: Čović otvorio turističku sezonu u špilji Vjetrenica i biospeleološki muzej

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, u svojstvu visokog pokrovitelja, otvorio turističku sezonu u špilji Vjetrenica i biospeleološki muzej Vjetrenica, javlja  bpz.ba.

Čović je tom prigodom kazao kako je špilja Vjetrenica vrlo vrijedno prirodno dobro, za čije je neometane gospodarsko-turističke aktivnosti potrebna pomoć svih razina vlasti.

-Špilja Vjetrenica prva je u svijetu po bioraznolikosti, te je neophodno sve učiniti kako bi se to bogatstvo i zaštitilo. Ovaj iznimno rijedak prirodni dragulj kandidiran je za UNESCO-ov popis prirodne baštine, te će se u narednom razdoblju aktivno raditi da se taj status što prije i ostvari, istaknuo je dr. Čović.

Čović u Ravnom otvorio Biospeleološki muzej

Čović u Ravnom ispred špilje Vjetrenica

Hrvatski član Predsjedništva BiH je, zajedno s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tomislavom Karamarkom, otvorio i prvi biospeleološki muzej u regiji. Na otvorenju je naglašeno kako se javila potreba za otvarenjem muzeja zbog bogate povijesti istraživanja, kao i bogatog biospeleološkog nalazišta.

Otvorenjem ovog muzeja očitovala se suradnja biospeleološkog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Otvorenju turističke sezone u špilji Vjetrenica i biospeleološkog muzeja Vjetrenica nazočilo je i visoko izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, predvođeno prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom, te su nazočni bili i ministar kulture Zlatko Hasanbegović, kao i ministar turizma Anton Kliman.

Sastanak Čovića i Karamarka s predstavnicima Ravnog

Predhodno je Čović sa stranačkim izaslanstvom i dužnosnicima svih razina vlasti održao sastanak s predsjednikom HDZ-a RH i prvim potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Karamarkom te stranačkim dužnosnicima, u Ravnom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Načelnik općine Ravno, Andrija Šimunović i predsjednica OO HDZ-a BiH Ravno Stana Burić upoznali su stranačka izaslanstva s trenutnom gospodarskom i političkom situacijom u Ravnom, te pitanjima koja su važna za stanovnike ove općine.

ravo1

Poseban naglasak je stavljen na projektima, razvoj turizma, poljoprivredne proizvodnje te prekogranične suradnje kao i projekata iz EU.

Općina Ravno, svojom pozicijom nadomak Dubrovnika, ima puno neiskorištenih potencijala poput špilje Vjetrenice, samo sve mogućnosti treba usmjeriti u razvoju ovog kraja, zaključeno je na sastanku.

Na sastanku je razgovarano i o aktualnim političkim i ekonomskim prilikama u Hrvatskoj i BiH o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Razgovarano je i o unaprjeđenju suradnje dviju sestrinskih stranaka u predstojećem razdoblju te lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini. tropolje.info

Continue Reading