Connect with us

Sinovi povijesti

Predsjednik Valade HNŽ-a dr.sc Nevenko Herceg “Sveta Nam je Zadaća “Suradnja sa Braniteljima”

Vrlo često u životu postavljamo pitanja na koja nema odgovora…
A ako nema odgovora, a svi ga znaju, postavlja se pitanje zašto je sporan odgovor, ili je sporna istina.
Istina koja ima najmanje zagovornika, siguran je pobjednik.
Vruća tema a vruća vremena, te u takvim “užarenim” vremenima Mostar je dočekao demokratske izbore. Izborna pravila će osigurati uzajamno poštovanje prošlosti i budućnosti, dao Bog da je tako na svakom pedlju ove krvave a ljubljene zemlje. Dao Bog da svaki dobri čovjek nadjača zlog (u sebi) i konačno budemo ljudi koji jedni drugima pomažemo nositi teret života.
Analizu događaja, učinka i posljedica zadnjih 8 godina u kojima su vlast na svojim plećima nosila dva čovjeka, sačinit će mladi doktoranti politike i znanosti.
Sad se nameće pitanje kako, kojim metodama, iznaći adekvatnu osobu, doraslu izazovima i “gordijevim” čvorovima koje treba razvezati na dobrobit svih.
Mi koji smo svjedoci rata i ratnih zbivanja znamo koliko je važna pregovaračka sposobnost i strateška analiza svih mogućnosti za pravilne procjene i u konačnici najbolje rješenje.
Gdje su nam traženi specijalci tvrde kičme i zdrava razuma, trenutno su prijeki lijek koji nam treba u Mostaru.
Svadljivce, manipulatore, slabiće, intereščije, i slične odbacujemo na stup srama ili bolje sami neka se sklone.
Braniteljska garda sa narodom čeka dugo “mir i blagostanje” za koje se opredjeljuje demokratskim metodama.
Zadaća koju smo sebi zadali u miru je trajne posjete institucijama i zahvale za svaku “mrvu” dobra, jer dobro nam treba. Zahvalama poticati sve dužnosnike hrvatskog naroda da se natječu u činjenju dobra i izgradnji vrijednosti za narod koje će ostati kao potvrda dobrog rada, domoljubnosti, čestitosti, odgovornosti i ustrajnosti na zaštiti svog naroda.
Slijedom istog, izaslanstvo dragovoljaca predvođeno  Ivom Božićem,Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je IMG-4f7227d7a6441ed15163b10b8d844a37-V-1-768x1024.jpg jedan od prvih zapovjednika Usorske bojišnice, posjetilo je Predsjednika Vlade HNŽ-a dr. Nevenka Hercega, te zahvalilo na prijemu  i najavilo 30-tu obljetnicu Prve dragovoljačke postrojbe u BiH, legendarne POSKOK bojne, te vojno i strateški važnog mjesta GALAC gdje bi trebali organizirati održavanje i obilježavanje obljetnice SVIH prvih HVO dragovoljaca.
Očekivano, dr Herceg je obećao veliku potporu u održavanju i obilježavanju važne obljetnice, uz isticanje kako je dobro zajedništvo svih branitelja i suradnja koja se ostvaruje preko Ministarstva branitelja.
Izaslanstvo je javno pohvalilo korektan rad Ministra branitelja, Olivera Solde. Zatim je istaknuta veoma dobra organizacija života županije u uvjetima nazočnog virusa Covid 19.
Izaslanstvo je uručilo prigodne darove domaćinu i zahvalili se na dobrom prijemu i očekivanoj potpori.
Dužnosnici hrvatskog naroda su na poziciji koje svi promatramo i očekujemo vidljiva djela u transparentnosti i dostupnosti potrebitim. Vrijeme je najbolji katalizator djela i učinka.
Znam da će biti dobro jer zaslužujemo dobro, mnogo smo žrtvovali za mir i blago stanje.

Continue Reading