Connect with us

Ekonomija

Predsjednik Čović se sastao s Županijskim odborom HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović nazočio je sjednici Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije, koja je održana danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Sastankom je predsjedao Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ koji je upoznao dr. Čovića i nazočne o trenutnoj političkoj situaciji na području Županije. Vodstvo županijskog odbora, proteklih je dana posjetilo sve sredine, općine i gradove, s ciljem upoznavanja s aktualnim stanjem, projektima i potrebitoj pomoći. Sastancima su uz predsjednika Boškovića nazočili i predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg sa ministima HDZ-a BiH u Vladi.

Tijekom sastanka, uz komentare na aktualne projekte, razgovarano je i o predstojećim Lokalnim izborima, kao i projektima koje je potrebno planirati u svim općinama Hercegovačko-neretvanske županije.

Predsjednik Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, kao i formiranju Vijeća ministara BiH kroz vođene pregovore. Podržao je sve prezentirane aktivnosti, te se osvrnuo na važnost dobre pripreme oko aktivnosti koje treba odraditi pred Lokalne izbore.

HDZ BiH sa partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora moraju uvjerljivo dobiti  povjerenje na Lokalnim izborima u svim sredinama gdje su Hrvati većina na području Hercegovačko-neretvanske županije, kazano je na sastanku.

O funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti Hercegovačko-neretvanske županije, na sastanku su se referirali predsjenik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović.

Također, na sjednici je iskazana potpora ministru Slađanu Bevandi u nastojanjima koje Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije poduzima u svojoj nadležnosti kako bi se deblokirao ulaz na deponiju Uborak u Mostaru.  Komentirana je i situacija oko migranata, te je jednoglasno podržan zaključak kako se neće dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije.

Razgovarano i o predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj. HDZ BiH podržava kandidatkinju HDZ-a RH na predsjedničkim izborima gđu. Kolindu Grabar Kitarović, te je upućen poziv za potporu i izlaznost u što većem broju.

Na sjednici su se dotaknule i sve životno bitne teme, te aktivnosti unutar stranke gdje je naglašeno što je potrebno vidno poboljšati u narednoj godini u svim općinama Hercegovačko-neretvanske županije.

Continue Reading