Connect with us

BiH u EU

Predsjednica Bradara u posjeti Župi sv. Marije Anđeoske u Gornjoj Tramošnici

04/06/2024

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, posjetila je danas župu Sv. Marije Anđeoske u Gornjoj Tramošnici, gdje je imala priliku susresti se s fra Markom Lovrićem, župnikom ove župe.

Župa, osnovana daleke 1802. godine, doživjela je znatan pad broja vjernika s preko 1.800 prije Domovinskog rata na današnjih 140. Unatoč demografskim promjenama, fra Lovrić predano radi na očuvanju crkve, župnog ureda i imanja uz pomoć školskih sestara franjevki iz samostana Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije. Posjeta predsjednice Bradara bila je i prilika za susret s njih 17, većinom starije životne dobi, koje djeluju i žive u samostanu.

Fra Lovrić je izrazio zahvalnost za podršku sa razine Federacije BiH, naglašavajući važnost dolaska predsjednice kao znak ohrabrenja i potpore.

Razgovorom o planovima za buduće projekte koji bi trebali pomoći u daljnjem razvoju i poboljšanju uvjeta života u župi i široj zajednici završena je današnja posjeta koja simbolizira kontinuiranu podršku i solidarnost s viših razina vlasti prema malim zajednicama koje se bore očuvati svoj identitet i nasljeđe u suvremenim izazovima.

     

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)