Connect with us

Sinovi povijesti

Plenković: “HDZ na izbore ide sam! Domoljubna koalicija više ne postoji, Ćorić nas neće ucjenjivati

Plenković: “HDZ na izbore ide sam! Domoljubna koalicija više ne postoji, Ćorić nas neće ucjenjivati


Završila je sjednica Nacionalnog vijeća, Središnjeg odbora i Predsjedništva HDZ-a. Nakon obavljenih sastanaka novinarima se obratio predsjednik stranke Andrej Plenković

– Ovo je bila prva prigoda da tom krugu stranačkih dužnosnika predstavim program. Naglasio sam da će pet točaka biti ključno vraćanje vjerodostojnosti HDZ-u, a to je projiciranje političke stabilnosti, osiguravanje vladavine prava, osiguravanje okvira za rast i razvoj te demokršćanski stavovi, kazao je Plenković.

– Razgovarali smo o izradi izbornog programa. Očekuje se da će biti finaliziran početkom idućeg tjedna. Razgovarali smo i o dosadašnjim razgovorima s članovima Domoljubne koalicije. Dogovorili smo da na nacionalnoj razini HDZ izađe kao HDZ, a da po pojedinim izborniim jedinicama ostvarujemo suradnju s pojednim partnerima s kojima dosad jesmo i nismo surađivali. To je današnja glavna odluka, kazao je dodavši da je Domagoj Ivan Miloševićrazriješen dužnosti glavnog tajnika, a Gordan Jandroković imenovan.

– Sredinom tjedna ćemo partnerima prezentirati stavove tijela stranke, ali oni se već naziru. Dogovorit ćemo se o programskoj suradnji. Što se tiče HSP AS, oni su jedini inzistirali na suradnji na nacionalnoj razini, ali odluka je bila drugačija. Razgovaramo sa strankom HRID i nekim drugim strankama. Kontaktiramo s nizom stranaka, kazao je Plenković.

– Odlučili smo se na ovo jer je HDZ stožerna i najjača stranka i ja želim da se to vidi na izborima. Želimo ostvariti sinergiju gdje je moguća, ali da je liderstvo HDZ-a jasno, izjavio je.

Plenković je najavio kako će program prezentirati već sljedećeg tjedna nakon što prođe nekoliko revizija, a za Domoljubnu koaliciju je kazao kako više ne postoji.

– Onakva kakvu ste poznavali ne postoji, ali to je zato jer je jedna od ključnih članica, a to je HSS, donijela odluku da iz nje izađe. Ne nužno radi HDZ-a, kazao je.

Još jednom je komentirao i odnose s HSP AS-om.

– Ja kao predsjednik HDZ-a neću dopustiti da se HDZ ucjenjuje. Imamo izvrsnu suradnju na lokalnim razinama i poštujemo pravaštvo, ali u ovim novim okolnostima imamo novi koncept za koji mislimo da će biti uspješan, rekao je Plenković tropolje.info

Continue Reading