Connect with us

Ekonomija

PENDEŠ: Glasovanjem za Borjanu Krišto uskraćujemo priliku drugima da biraju umjesto nas

Danas je u Vitezu Predsjedništvo Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača”, obilježilo 14. obljetnicu od osnivanja, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Marina Pendeš, predsjednica Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača” na održanom susretu prilikom obilježavanja obljetnice utemeljenja predstavila je dosadašnje aktivnosti jednog od organizacijskih stupova HDZ-a BiH, kao i planirane aktivnosti Zajednice žena u kampanji do izbora 2. listopada.

Pendeš je istaknula jednoglasnu potporu cjelokupne organizacije Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača”, Borjani Krišto, zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

„Uvjereni smo kako potpora birača neće izostati, te kako će Predsjedništvo Bosne i Hercegovine po prvi puta u povijesti za članicu Predsjedništva BiH imati ženu“, poručila je Pendeš te poziva sve birače, da u nedjelju 2. listopada 2022. godine, pruže potporu kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a BiH/HNS-a, „kako bi drugima uskratili priliku da biraju umjesto nas“, zaključila je Marina Pendeš.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH istaknula je značaj žena kako u politici tako i u svim drugim zanimanjima te njihovom djelovanju i doprinosu društvu u cjelini.

Krišto je izdvojila važnost i ulogu Zajednice žena „KKK“ u svim aktivnostima i okupljanjima hrvatskog naroda koji pokazuju i snagu zajedništva HDZ-a BiH.

Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača”, započela je svoj prepoznatljiv put te je od svoga osnutaka postala prepoznatljiv dio i jedan od stupova rada i djelovanja HDZ-a BiH.

„Iza nas su mnogi uspješni projekti, a veliki broj danas uspješnih političarki, liječnica, poduzetnica, umjetnica, društvenih djelatnica, čiji su rad i angažman najbolji pokazatelji vrijednosti koje njegujemo i promoviramo kroz strukturu HDZ-a BiH, svoje djelovanje počele su upravo kroz Zajednicu žena. Ovaj posao za ženu nije baš lagan, on je zahtjevan, žena svemu prilazi na odgovoran način, uz sve obveze, težinu i organiziranost uspije odgovoriti svim zadaćama“, istaknula je Krišto.
„Vjerujem u vas i u snagu zajedništva kada su u pitanju izbori i pozicija hrvatskog član Predsjedništva BiH i uvjerena sam kako će ovog puta biti doista naš izbor. Vjerujem kako ćemo na svim razinama izabrati svoje dužnosnike te kako ćemo u budućnosti nastaviti zajedno raditi, biti odgovorni i stvarati bolje uvijete te ostvariti našu Ustavnu jednakopravnost“, poručila je Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH.

Nakon održanog sastanka, izaslanstvo je nazočilo promociji dokumantarnog filma „Praznine“, redateljice Anele Križanac. Film „Praznine“ nastao je u produkciji Pozorišta mladih „Korifej“ iz Nove Bile, a donosi priču o ubijenoj djeci u ratu u Bosni i Hercegovini. Film ima cilj stajati kao opomena današnjim i budućim generacijama u BiH./HMS/

Continue Reading