Connect with us

Ostali sportovi

Olimpijska pobjednica: Koronavirus je Božja kazna! Vrijeđali ste moju zemlju

Trofejna ruska gimnastičarka Svetlana Korkina šokirala je neobičnom izjavom o koronavirusu, a njenu su izjavu prenijeli gotovo svi svjetski mediji.


Dvostruka olimpijska pobjednica u sportskoj gimnastici (1996. u Atlanti i 2000. u Sydneyju)  i osvajačica devet zlatnih medalja na Svjetskim prvenstvima, smatra da je epidemija korone ”Božja kazne zbog nepravednih postupaka Zapada protiv Rusije”.

Svetlana (41) je bijesna nakon što je Rusija kažnjena četverogodišnjom suspenzijom iz svih svjetskih sportova, uključujući Olimpijske igre 2020. i Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. nakon nedavnih skandala s dopingom.

U intervjuu za ruski Sport Express Kokorina je izjavila da je sve što se događa Olimpijskom komitetu  zbog toga što je Rusiji izrečena zabrana sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima.

PERÚ ALERTA@PERALERTA1

Coronavirus | Juegos Olímpicos Tokio 2020 | Exgimnasta celebró la postergación del evento: “Es un castigo de Dios por perseguir a Rusia” | Svetlana Khorkina | COVID-19 https://perualerta.com/deportes/coronavirus-juegos-olimpicos-tokio-2020-exgimnasta-celebro-la-postergacion-del-evento-es-un-castigo-de-dios-por-perseguir-a-rusia-svetlana-khorkina-covid-19/ 

Prikaži sliku na Twitteru
Pogledajte druge tweetove korisnika/ce PERÚ ALERTA

“Sve se ovo dogodilo jer su Rusija i naši sportaši ljuti. Nije slučajno da nam himna govori ‘Bože, čuvaj moju zemlju’. Da, mislim da je to svojevrsna Božja kazna. Covid-19 se pojavio zbog lažnih optužbi i političkih poteza protiv naše zemlje, a to je dovelo do diskvalifikacija mnogih sportaša zbog dopinga.

Rusija bi trebala iskoristiti odgodu Olimpijskih igara da bi obranila svoje sportaše pred CAS-om i vratila se u kompletnom sastavu u svim disciplinama”, rekla je 41-godišnja Korkina za Sport Express, a njenu izjavu prenijeli su gotovo svi svjetski mediji.

Važno je spomenuti da zabranu Rusiji 2019. nije izrekao Međunarodni olimpijski komitet, već Svjetska antidopinška agencija.

Megy M/Foto:svetlana-khorkina

Continue Reading