Connect with us

Sinovi povijesti

Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni.

Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni

Danas, 10. travnja, obilježena je 27. obljetnica stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni u organizaciji općine Kupres i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.”Predvođeni Generalom Zbora Stankom Soptom-Bajom

“Bože mili Kršnih li Momaka “Predvođenih Generalom  Zbora Stankom Soptom-Bajom”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima Suho Polje, Kupreško Polje, kao i na Spomen obilježju vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju, te na križu na groblju ispred Crkve Svete obitelji u Kupresu. u ime Svih Branitelja HVO-a stradalim braniteljima i poginulim hrvatskim civilima na Kupresu.                                                                         Počast su odali (još)i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministrima u Vladi Hercegbosanske županije Stipanom Šarcem i Darinkom Mihaljevićem, te brojna izaslanstava iz županije, susjednih općina i županija i Republike Hrvatske. Prigodnu molitvu održao je fra Mario Ostojić, vojni kapelan u vojarni „Ante Bruno Bušić” u Livnu.

U sklopu programa „U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu” u crkvi Svete Obitelji u Kupresu služena je i sveta misa za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni.

Continue Reading