Connect with us

Nogomet

Ne pamtimo kada je Hrvatska uspjela ovo izvesti

Pobjeda, k tome na startu, idealna, s finih 2-0. Ima li išta ljepše za nogometne navijače, kritičare, za samu momčad koja je dosegla trijumf? Nigerija je apsolvirana, u dvoboju u kojem Hrvatska nije sjajila, ali je bila jako, jako dobra…

Zašto to kažemo? Naime, ne sjećamo se kada je naša reprezentacija odigrala ovakvu utakmicu s minimalnim brojem grešaka i malom minutažom praznog hoda. Koncentracija, posvemašnja usredotočenost, odgovornost i profesionalizam, to je obilježilo hrvatsku partiju protiv najbolje afričke momčadi.

Nigerija koja slovi kao momčad koja sjajno izvodi protuudare nije izvela niti jedan kontranapad. Prema tome, utakmica je bila dobro pripremljena, suparnik dobro snimljen. No, naša je momčad imala i neke adute, aduti su bili čak i oni koji se nerijetko smatraju slabom točkom momčadi.

Zato, povrh svega sve pohvale Striniću koji je vodilo teške bitke s Mosesom i izašao iz njih kao pobjednik. Rebić je pokazao da je u životnoj formi, njegovi bijegovi su filmski. Modrić izvanredan, a Rakitić nikad borbeniji i fantastičan kada je preuzimao lopte od stopera, kada bi zapravo osmišljavao naše akcije.

I u cjeloj toj priči nitko nije griješio, makar je Nigerija kod jednog gola zaostatka prijetila. Ali, samo posjedom lopte i željom, prilike nije stvarala. Ozbiljan posao na terenu nagrađen je ozbiljnom i bitnom pobjedom.

U situaciji kada su Island i Argentina remizirali ova pobjeda, tri boda vrijede još i više. Tek koliko će neophodnog samopouzdanja donijeti.
Nemojmo u prvoj pobjedi tražiti slabosti, poput onih koji tvrde da je Nigerija loša. Možda je sad bila loša, ali svatko igra koliko ti suparnik dozvoli. Čestitamo i slavimo.

Continue Reading