Connect with us

BiH

Nastavak projekta „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“

Nakon pauze zbog blagdana Uskrsa ovog vikenda se nastavlja projekt „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“. Planirana su tri događaja i to u Žepču , Novom Travniku i Vitezu.

Žepče će nakon promocije knjige prof. TuÄ‘mana, ugostiti Gradsko kazaliÅ¡te mladih iz Viteza koje će izvesti predstavu pod nazivom „Šmizle-Ženski bend“. Ova predstava je nedavno osvojila nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu “Aplauz fest 05” u Banja Luci, koji okuplja ponajbolje kazaliÅ¡ne skupine u BiH. Ovu suvremenu komediju svi zainteresirani će u Žepču moći pogledati u Domu kulture s početkom u 20 sati.

Dan poslije, u subotu,11. travnja, bit će otvorenje izložbe „Globalna silikonizacija“ mladog akademskog slikara iz Širokog Brijega, Tomislava Zovke. Zovko je do sada sudjelovao na više od dvadeset skupnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Švicarskoj, te priredio šest samostalnih izložbi. Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH od 2012. i pridruženi član Udruge likovnih umjetnika BiH od 2013. godine. Izložba će biti postavljena u Zavičajnoj zbirci Baština a otvorenje je planirano za 19sati.

Tjedan ćemo završiti jednom lijepom glazbenom večeri, točnije, koncertom. Iz Čapljine u Vitez stiže klapa Trebižat koja će zabaviti i razveseliti Vitežane i njihove goste u Franšiznom centru. Koncert počinje u nedjelju u 20 sati a ulaz besplatan kao i na sve druge događaje.

 

M.J.

Continue Reading