Connect with us

Regija

Na misi s papom Franjom u Sarajevu očekuje se 150.000 hodočasnika

Pripreme za posjet pape Franje Bosni i Hercegovini 6. lipnja teku bez zapreka, a program je definiran, potvrdili su čelnici mjerodavnog crkvenog odbora, prenosi HRT.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Luigi Pezzuto istaknuo je da Papa dolazi posjetiti sve, ali i kao katolički poglavar.

Nema naznaka sigurnosnog rizika za Papino osmo apostolsko putovanje, objavio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić te dodao da su zagušeni prijavama hodočasnika.

Centralno misno slavlje 6. lipnja održat će se na stadionu Koševo, gdje je svetu misu predvodio i papa Ivan Pavao II. kada je u glavnom gradu BiH boravio 1997. godine. Na misnom slavlju s papom Franjom u Sarajevu, očekuje se do 150 tisuća hodočasnika.

Kako je kazao kardinal Puljić, papa Franjo doputovat će u Sarajevo 6. lipnja ujutro u cjelodnevni posjet. Prvo će razgovarati s predstavnicima državne vlasti, a pred sjedištem Predsjedništva BiH bit će mu priređen svečani doček. Zatim slijedi središnje misno slavlje. Poslije će se sastati s biskupima iz BiH, a nakon toga razgovarat će sa svećenicima, redovnicima i redovnicama. Planiran je i ekumenski i međureligijski susret u Franjevačkom centru, a na kraju će se sastati s mladima. Papa bi Sarajevo trebao napustiti navečer.

tropolje.info

Continue Reading