Connect with us

Kultura

Milanović oštro reagirao na izjave Komšića: ‘To mu neće nikada proći dok sam ja politički živ’

Predsjednik republike Hrvatske, Zoran Milanović, reagirao je na govor Željka Komšića i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, na Općoj skupštini UN-a u New Yorku.

To je bio privatan govor, Komšić ne govori u ime države ili svih građana. To što je govorio u UN-u je loše jer to su izjave koje kod neupućenih, a takvih ima, izazivaju grozne asocijacije. Između ostalog, uspoređivao je Plenkovića Putinom jer nije priznao idiotsku presudu suda u Strasbourgu. Ti suci se igraju mirotvoraca, prije su imali određenu funkciju, ali ovo što sada rade, a posebno s BiH, koordinirana je akcija između Komšića i njemu sličnih iz međunarodne zajednice. Presude su idiotske i opasne jer se presudama pokušava promijeniti mirovni sporazum iz  Daytona. To je nemoguće. To je put u sukob“, rekao je predsjednik Milanović komentirajući izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u UN-u.

Podsjećajući na ranije presude tog suda, predsjednik Milanović je upozorio kako se novom presudom sada kompromitiraju prava triju konstitutivnih naroda u BiH.

Dogovorom triju naroda prestao je rat i toga se trebamo držati ako ne želimo da se nešto slično ponovi, a ne baviti se sabotažama s ciljem da se netko progura u Predsjedništvo BiH i pokrade cijeli jedan konstitutivni narod. Time se pokušava natjerati Bosnu i Hercegovinu da promijeni svoj Ustav – to je nemoguće i za to nema većine. Sud u Strassbourgu u koordinaciji s Komšićem i dijelom Brisela vrši pritisak na konstitutivne narode u BiH da promijene Ustav koji su krvlju izborili. To neće nikada proći dok sam ja politički živ”, poručio je predsjednik Milanović i dodao kako se nada “da će tako djelovati i ova Vlada ili ona koja dođe nakon novih izbora“.

New York: Milanović s govornice UN-a pozvao na izbornu reformu u BiH

(www.jabuka.tv)

Continue Reading