Connect with us

Sinovi povijesti

MEĐUGORJE: Tisuće hodočasnika iz cijelog svijeta na proslava 35. obljetnice Gospinih ukazanja

Više desetina  tisuća hodočasnika danas, kada se u župi Međugorje slavi  35.obljetnica Gospina ukazanja, pohodit će ovo marijansko svetište. Od  ranog jutra rijeke hodočasnika pješaka slivaju se prema župnoj crkvi,  mnogi od njih bosonogi , a stići će sa svih strana Hercegovine, Hrvatske, dijela Bosne, te autobusima i vozilima iz bližih i susjednih zemalja, piše Večerenji list.

Prema podacima Informativnog centra mir u međugorsku župu već su stigli hodočasnici iz Meksika, Brazila, Argentine, Švicarske, Libanona, Južne Afrike, Poljske, Belgije, Češke, Šri Lanke, Slovačke, Italije, Španjolske, SAD, Rumunjske, Mađarske, Portugala, Koreje i drugih zemalja.

Hodočasnički putovi vodit će do Crkve, Podbrda – mjesta Gospina ukazanja i brda Križevca, te Gospina kipa u dvorištu Crkve… Proslava  35.obljetnice Gospina ukazanja  tradicionalno će se  obilježiti  euharistijskim slavljima, molitvama, klanjanjima, ispovijedima i pričestima.

Na uočnicu središnju svetu misu u 19 sati predslavio je fra Božo Milić ,župnik župe Drinovci.

Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Središnju svetu  misu  večeras  predvodit  će u suslavlju mnoštva domaćih i inozemnih svećenika  fra Branko Radoš voditelj Katoličke misije u Luzernu. U 22 sata nastavlja se program s redovitim cijelo noćnim klanjanjem – sve  do samog jutra. Svečane sv. mise na dvadesetak svjetskih jezika  slavit  se tijekom cijelog dana.

Iz Župnog ureda Međugorje napominju kako se očekuje veliki broj hodočasnika pješaka, te mole sve vozače da o tome vode računa, a  župljani da se pridržavaju mjera, plana i programa  policije koja će uredovati u prometu. tropolje.info

Continue Reading