Connect with us

Ekonomija

LIVNO SIP potvrdio da je vijećnica SDP-a Hana Milak ipak Bošnjakinja

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH potvrdilo je da je vijećnica SDP-a Hana Milak, kandidatkinja za predsjednicu Gradskog vijeća Livna, koju su nedavno neki vijećnici optužili da za različite izbore ‘mijenja’ nacionalnu pripadnost, ipak Bošnjakinja.

SIP BiH potvrdio je da se Milak na zadnjim lokalnim izborima izjasnila kao Bošnjakinja.

Potvrda je došla nakon što je Povjerenstvo za izbor i imenovanje prekinulo sjednicu na kojoj je trebalo biti formirano rukovodstvo Gradskog vijeća Livna, i to upravo zbog burne rasprave vijećnika oko nacionalne pripadnosti vijećnice Milak, te uputilo upit SIP-u.

Pojedini vijećnici optuživali su tada vijećnicu SDP-a da se njezina nacionalna pripadnost ‘mijenjala’ za vrijeme prošlogodišnjeg izbornog ciklusa te da se nekad izjašnjavala kao Bošnjakinja, a nekad kao Hrvatica.

Po riječima Hane Milak, glavni protagonisti provjere njezine nacionalnosti i blokiranja rada Gradskog vijeća su vijećnici SDA koji su takvim načinom, kaže, željeli prikrili svoj dosadašnji nerad.

Nakon što se SIP BiH oglasio da je Hana Milak po nacionalnosti Bošnjakinja, ona je uputila dopis prema svim razinama sudske vlasti u Bosni i Hercegovini u kojem pita: “Ima li Gradska organizacija SDA Livno pravo rušiti Ustav BiH i zanemariti zakone koji su na snazi u BiH i FBiH, a nakon što je SIP BiH dostavio Gradskom vijeću Livna dokaz o mojoj nacionalnosti koji nije bio u skladu s njihovim očekivanjima, tražeći, javno, od službi Grada Livna da iste ‘prekrše’ te ozbiljno naruše navedene demokratske temelje naše države i dopuste manipuliranje mojim osobnim podacima?”/HMS/

Continue Reading