Connect with us

Ekonomija

Krišto u Ravnom – Radimo na osiguranju stabilnog i sigurnog okruženja

„Svaki dolazak u Ravno, iznova podsjeća i vidno iskazuje određene projekte i sve ono što se radi na prostoru općine. Putna infrastruktura, lokalne i regionalne ceste, razvoj poljoprivrede, turizma, to se vidi iz godine u godinu, ali i iz prezentiranih projekata da je općina Ravno napravila jedan iskorak u nove razvojne projekte, što joj daje za pravo da s ponosom obilježava i dan općine. Postali ste uistinu jedno prepoznatljivo mjesto i jedna aktraktivna turistička destinacija u privlačenju gostiju, kako stranih tako i domaćih. Svi projekti, i vi ste to kazali, ne bi mogli biti realizirani da nije potpore i pomoći viših razina vlasti, posebno predsjednika Čovića, koji radi na koordinacijama svih naših lokalnih zajednica i na taj način osigurava sve nadležnosti iz domene lokalne zajednice kako bi osigurali kvalitetan život svih stanovnika na lokalnim područjima“, kazala je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, obraćajući se danas na svečanoj sjednici općinskog vijeća Ravno, povodom obilježavanja Dana općine Ravno.

Čestitala je Krišto domaćinima Dan općine i blagdan Male Gospe ali i na zalaganju  svima onima koji svojim radom pridonose da ova općina bude uspješna, posebno općinskom načelniku i njegovim suradnicima.

Krišto je istaknula i potporu Vlade Republike Hrvatske svim projektima važnim za hrvatski narod po cijeloj Bosni i Hercegovini, te se zahvalila na svekolikoj potpori.

„Imamo i veliku potporu Vlade Republike Hrvatske, kojima se zahvaljujem na svemu onom što čine kada je u pitanju opstojnost i pozicija hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH. Zahvala na svim projektima i podupiranju svih ustanova i institucijama koje život znače na ovim prostorima, ne samo za poziciju hrvatskog naroda, nego i svih onih koji s nama dijele ovaj zajednički prostor“, istaknula je Krišto, koja se osvrnula na prioritetna politička pitanja koja se moraju rješavati u BiH.

„Radimo na osiguranju stabilnog i sigurnog okruženja. Prioritetno pitanje mora biti promjena Ustava BiH, na tragu i principima ustavne jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, jer samo takav način i izmjene ustava osiguravaju i jamče, opstojnost, sigurnost i europsku budućnost BiH. Također, izborna reforma je jedan od ključnih prioriteta iz mišljenja europske komisije. Svjesni naše uloge i pozicije vjerujem da ćemo u vremenu koje je ispred nas, pokazati našu odgovrnost i učiniti sve da u BiH izgradimo međusobno povjerenje, koje je malo je reći poljuljano ili gotovo izgubljeno. Moramo činiti sve da ga vratimo, zbog budućnosti. Moramo se međusobno uvažavati, uvažavati naše različitosti jer je to odgovornost za budućnost svih onih koji žive u BiH“, zaključila je Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, obraćajući se danas u Ravnom.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica općinskog vijeća Ravno Ružica Skaramuca iznoseći izvješće o proteklih godinu dana rada. Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, informirao je nazočne o projektima općine od protekle svečane sjednice, te je govorio o budućim planovima i očekivanjima od većih razina vlasti u pomoći ovoj općini pri realizaciji određenih projekata.

Sjednici su nazočili i brojni dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović, te kandidati za Opće izbore u BiH. sjednici su nazočili i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović i nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a Slaven Zeljko.

Nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović, također se obratila na svečanoj sjednici, govoreći o važnosti, dobroj suradnji i sinergiji svih razina vlasti u BiH kako bi poticali i razvijali bolji životni standard za život svakog čovjeka u BiH.

                       HVO je Hrvatski Narod

                    HNS je Hrvatski Narod

Continue Reading