Connect with us

Scena

KRENULO JE! Plenković smjenjuje Brkića i Kovača u Saboru

Novi, jučer ponovno izabran predsjednik HDZ-a Andrej  Plenković  na Novoj tv najavio je smjenu Milijana Brkića s mjesta potpredsjednika Sabora i Mire Kovača iz saborskog Odbora za vanjsku politiku.


Milijan Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora, a Miro Kovač predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, najavio je šef  Plenković.

“Poruka naših članova i činjenica da je svih 4 kandidata za potpredsjednika izabrano govori o potpori našem smjeru. Logično je da Ante Sanader postane potpredsjednik Sabora. Milijan Brkić i Miro Kovač i dalje su članovi HDZ-a. Na ključnim mjestima moramo imati ljude koji dijele viziju stranke, a ne netkog tko je još jučer govorio da stranka ne ide u dobrom smjeru”, rekao je.

Kad je riječ o planovima za parlamentarne izbore, rekao je kako još nisu raspravljali o eventualnim suradnjama na lokalnim izborima.

“Sigurno nećemo s HNS-om ići na iste liste. Da nam se ovakva kriza događa u vrijeme prije 10 godina, onda ne bi mogao reći da smo otporniji na vanjske šokove. Hrvatska danas izgleda puno bolje nego prije četiri godine. Bez političke stabilnosti, to jest 76 ruku u Saboru to se ne bi dogodilo”, kazao je premijer.

M.Marković/ Foto: Dnevnik-hr

 

Continue Reading