Connect with us

Uncategorized

Kraljević ugostio časnu sestru Vedranu Ljubić, misionarku u Ugandi

Danas je u uredu gradonačelnika Širokog Brijega upriličen prijem za časne sestre i misionarke Vedranu Ljubić i Paskaziu Bushemere.

Prijemu su nazočili gradonačelnik Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, Mladen Ljubić-Vajta i Ljilja Zovko.

Prije samog sastanka uručen je prigodan poklon gradonačelniku Kraljeviću od časne sestre Paskaziu Bushemere iz Ugande kao znak zahvale za dobrodošlicu.

Misionarka Vedrana Ljubić vuče korijene iz Širokog Brijega (Ljubotići), ali rođena je u Rami. Na misiji u Ugrandi djeluje i radi već 21 godinu, a u družbi je sestara “Kćeri Božje ljubavi”.

Tijekom susreta, sestra Vedrana govorila je o radu Zajednice, problemima koji postoje u toj afričkoj državi, a poglavito je istaknula napore koje čine na području obrazovanja djece i mladih.

Gradonačelnik Kraljević i predsjednik Topić pohvalili su njihova dobra djela i spremnost da pomognu. Također, podržali su i rad njihove misije u afričkoj državi Ugandi, navodi se u priopćenju na službenoj stranici Grada Širokog Brijega.

Continue Reading