Connect with us

Kultura

JAVNI POZIV Uvaženi Prvaci Hrvatskog naroda u Zapadnohercegovačkoj županiji, Obraćamo vam se zajedno mi Poskoci, Prvi dragovoljci, kao dužnosnicima glavnog Grada i Županije zapadnohercegovačke.

JAVNI POZIV
Gradonačelniku Širokog Brijega – Miri Kraljeviću
Predsjedniku Gradskog Vijeća – Vinku Topiću
Premijeru Zapadnohercegovačke županije – Predragu Čoviću
Ministru branitelja u ZHŽ – Mladenu Begiću
Uvaženi Prvaci Hrvatskog naroda u Zapadnohercegovačkoj županiji,
Obraćamo vam se zajedno mi Poskoci, Prvi dragovoljci, kao dužnosnicima glavnog Grada i Županije zapadnohercegovačke.
Očekivanje da ćete vi nas pozvati na zajednički razgovor smo braniteljski  pozitivno protumačili i odlučili da mi vas pozovemo na dogovor o temi koja je svima poznata dugi niz godina, a sad se realizira – Dodijela Odličja Prvoj dragovoljačkoj postrojbi Poskoka.
Kako je i uobičajeno redovito dolazi do nesporazuma kad je pobjeda izvojevana, tako i sad Poskoci osjećaju kako je nužno pripremiti sve da bi izbjegli propuste i kako bi sve bilo na razini događaja.  Pouzdano znamo kako ćete vi svi zajedno kao politički čelnici i Širokobriježani svojom mudrošću i političkom zrelošću iznaći najbolje rješenje u uvjetima  u kojima smo se našli ni krivi ni dužni.
Činjenica je da Poskoci kao legalna i legitimna postrojba HVO, na blagdan Velike Gospe, primaju Odličje Republike Hrvatske, veliko vojno priznanje za jednu vojnu postrojbu u BiH, ali i priznanje Hrvatima  Širokog Brijega i Zapadne Hercegovine, kao i svim Hrvatima u BiH

30.07.2023 kod Neđe Bokšića na Blatu U Ljutom Docu sastanak organizacijskog odbora Poskok Bojne Poskoci

Prva dragovoljačka postrojba Poskok bojne HVO BIH i svi njeni dragovoljci su ponosni i sretni što su dočekali taj dan uz sjećanje na sve poginule i umrle koji nisu, pa vas i u njihovo ime pozivamo, potpuno svjesni političkog ambijenta koji se kreira ( opravdano ili ne teško je odlučiti) da zajedno kreiramo naše širokobriješke okolnosti u kojima ćemo na zadovoljstvo visoke politike uspješno organizirati najveći događaj, u vojnom smislu, od završetka rata.
Odličje “Nikola Šubić Zrinjski” dodjeljuje Predsjednik Republike Hrvatske, kao Vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH i izvan domovinskih Hrvata ( po Ustavu RH)
Sveukupna politička i dragovoljačka braniteljska struktura Hrvata u BiH se uzdiže na razinu ovog svečanog i značajnog događaja ignorirajući političke prijepore ( izražene u kampanji prije kampanje)
U suprotnom, zamislite kako bi bilo da Odličje primi kao Prva postrojba Sedma muslimanska brigada, koji se protive našem Odličju ( bez Poskoka oni bi bili Prvi)
Zato, cijenjeni naši dužnosnici, očekujemo vas u nedjelju 30.7.2023.god. u Ljutom Docu. KAMP Neđe Bokšića gdje se sastajemo kao OO, a sve članove OO molim da ponesu popis postrojbi Alfa i Beta.
Veliki dragovoljački pozdrav “zajedno u ratu, zajedno u miru, uvijek Prvi”
Predsjednik OO za prijem Odličja Prve postrojbe Poskok bojne
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading