Connect with us

Sinovi povijesti

HRS: Protiv generala Jelića podižu političku optužnicu, a za zločine nad Hrvatima nitko ne odgovara

rvatskka republikanska stranka upozorila je danas na političke formulacije u optužnici Tužiteljstva Bih protiv general HVO-a Zltana Mije jelića, dok istovremeno za 154 mosovna zločina nad Hrvatima još nitko nije odgovarao. U HRS-u se pitaju i zašto šute hrvatski političari, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Dok se, recimo, u RS-u i oporba i vlast zgraža nad jednom izjavom biskupa Komarice, kod nas Hrvata je gromoglasna  šutnja i nerad po pitanju potvrđivanja optužnice protiv generala Zlatana Mije Jelića, ističe u priopćenju Hrvatska republikanska stranka.

U potvrđenoj optužnici se navodi kako je general Jelić sudjelovao u „organiziranju i izvršenju širokog i sistematičnog napada usmjerenog protiv civilnog bošnjačkog stanovništva u cilju realizacije strateških ciljeva hrvatskog naroda”.

-Ovdje više nije sporna očigledna činjenica kako se Sud BiH, zajedno sa cjelokupnim pravosudnim sustavom, otvoreno stavlja na stranu unitarističke bošnjačke političke elite koja mirnodopskim sredstvima nastavlja realizaciju planova iz rata. Ovdje je najspornija činjenica kako se nitko od izabranih dužnosnika iz reda hrvatskog naroda, bilo da pripada vlasti, bilo oporbi, ne usuđuje jasno i nedvosmisleno stati protiv insinuacija o nekakvim „strateškim ciljevima hrvatskog naroda“ unutar kojeg su „sustavno“ napadani civili, navodi HRS.

Kako je moguće, pitaju se u ovoj stranic, da od 154 masovna registrirana zločina nad Hrvatima prolaze bez traženja odgovornih i nalogodavaca, a zapovjednike HVO-a, koji su prvi stali u obranu BiH (još kada je većina morala „zapamtiti kako ovo nije njihov rat“), se tereti za „sustavne i strateški osmišljene“ zločine? Kako je moguće da se ni dandanas ne zna za sudbinu generala Šantića? Kako je moguće da na pitanje njegove obitelji zašto se niti nakon 21 godinu ne zna za njegove zemne ostatke,  Predsjedništvo HNS-a dadne odgovor „neka institucije rade svoj posao“? Gospodo vi ste institucija!

HNS i predstavnici Hrvata u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti moraju naći hrabrosti otvoreno stati u obranu naših svetinja i naših zapovjednika u ratu, inače sve u ovoj umjetnoj državi gubi smisao, ako su i pravda i istina podložne korupciji, kao i sve drugo u našem državu, ističe Hrvatska republikanska stranka.

Narod vas, gospodo, dodaje se u priopćenju HRS-a, nije birao kako se ne bi zamjerali  koalicijskim partnerima i/ili međunarodnoj zajednici u cilju očuvanja svojih pozicija, nego ste birani baš kako bi se zamjerali, ako je to potrebno, i to po cijenu vaših pozicija.

-Jedino istina i pravda mogu biti temelj budućnosti, nikako krivotvorenje istine. Ako se tereti i istražuje zapovjedništvo HVO-a, jednak tretman moraju imati i zapovjednici Armije BiH. Tko je kriv neka odgovara. Selektivna krivnja i izmišljena povijest ne može i nikada neće biti u službi pravde, nego nepravde, navodi se u priopćenju.

HRS izražava podršku generalu Zlatanu Miji Jeliću, kao i svim drugim politički gonjenim zapovjednicima HVO-a. HVO nije bio zločinačka vojska i HRHB nije bila zločinačka tvorevina, niti tobožnji strateški cilj i utjelovljenje sustavnog napada na nehrvatsko civilno stanovništvo.

Na kraju priopćenja HRS citira pokojnog generala Vladu Šantića: Gospodo iz političkog vodstva, nama nisu potrebni apeli, politikanstvo, inicijative, peticije, nama su potrebni konkretni koraci, akcija. Zar vam je draži novac i kapital drugih od ljudi iz vašega naroda koji su vas birali tropolje.info

Continue Reading