Connect with us

Scena

Gabrijela Mioč: „Smrt je čaša koju će ispiti svako ljudsko biće. Može li minuti naše mlade? Može li se ostaviti za starost?

Ponovno zagudi tužno gudalo, ponovno zajeca srce majčino! Danas me obuzela strašna tuga, tuga velika i golema. Još jedna majka proći će utabanom stazom.Gabrijela Mioč: „Smrt je čaša koju će ispiti svako ljudsko biće. Može li minuti naše mlade? Može li se ostaviti za starost?“ Stazom kojom i sama gazim. Stazom, kojom nikome ne bih poželjela kročiti. Stazom bola, stazom žalosti. Ponovno ćemo suosjećati, sa majkom, ocem, sestrama i braćom. Dosta pogleda, gledati će u prazno.Još jedan mladi život, izgubljen na kućnom pragu. Sve ovo jako me posjetilo, na ono što se u kolovozu lani meni dogodilo. Nevini mladi život, u blizini obiteljskog doma nastradao, ugasio se u Splitu kao i život moje Božane. Njen pred sami početak školovanja, njegov pred sami kraj. Ponovno u središtu grada, dogodi se strašna prometna nesreća, nesreća kojoj je prethodilo niz drugih, na sreću lakših na istom mjestu. O Bože zašto? Ne usudim se baciti pogled ka nebu i pitati. Ne vjerujem u sudbinu, i ne prihvaćam kao odgovor da je zapisano. Smrt je čaša koju će ispiti svako ljudsko biće. Može li minuti naše mlade? Može li se ostaviti za starost? Ponovno ću poslati poruku svim vozačima, kao i na Svečanoj sjednici OV da paze kako voze. Pod utjecajem alkohola i drugih opijuma ne sjedajte za volan. Vodite računa o prometnim propisima, pratite prometne znakove s posebnim naglaskom kada ste u nepoznatom okruženju. Ne trgajte djecu iz majčina krila, svojim pijanstvom, svojom nepažnjom. Poruka se ne odnosi na konkretni slučaj, već inače. Ostavljam prometnim vještacima da ustanove okolnosti ove nesreće. Poslat ću poruku i odgovornima iz naše Općine, da konačno krenu slušati savjete građana vezane za nelogična prometna rješenja.Gospodin koji živi neposredno do raskrsnice na kojoj se dogodila ova prometna nesreća apelirao je na zadnjoj sjednici OV da se iznađe rješenje za istu. Ne možete reći da niste znali.
Ne želim nikoga posebno pozivati na odgovornost, mislim da ovo treba svim odgovornim služiti kao opomena. Ne čekajte da se stvari same od sebe riješe. Jer neće! Na zahtjeve i sugestije građana, ne odmahujte rukom. Da ste reagirali na zahtjev sa prethodne sjednice OV možda se mogla izbjeći ova strašna nesreća. Zabrinuta sam kako za sigurnost svoje djece tako i za ostale stanovnike našeg grada, naše općine. Ne etiketirajte svaku kritiku političkom sujetom, poradite malo na poboljšanju prometnih rješenja. Tako ćemo se svi osjećati i ne samo osjećati već i biti sigurniji. Napomena ovim cestama hode i vaša djeca, ovim cestama prometujete i vi sami.

Continue Reading