Connect with us

Scena

ELVIS DUSPARA U INAT SVIM NEPRIJATELJIMA HRVATSKE: Na Bleiburgu predstavlja knjigu ‘Za dom spremni’

U četvrtak iz tiska izlazi treća knjiga kolumnista portala dnevno.hr, Elvisa Duspare, pod naslovom ”Za dom spremni!”.

”Te tri riječi ugrađene su u gene svakoga Hrvata još od sedmog stoljeća’ prilikom obećanja papi Agatonu da nikada neće napadati druge nego da će uvijek braniti svoj dom. To braniti znači to što je rečeno – braniti’, napisao je Duspara u uvodniku knjige ‘Za dom spremni!’ koja će premijerno biti predstavljena na Bleiburgu, u subotu 14. svibnja.

Naime, radi se o zbirci tekstova domoljubne tematike koje je Duspara pisao kroz neko vrijeme i kada je razmišljao koji bi bio zajednički nazivnik svim tim tekstovima, uvijek bi se vraćao na te tri riječi koje neprijateljima Hrvatske lede krv u žilama – Za dom spremni!

Elvis Duspara je ovu inat knjigu, kako to stoji na naslovnoj stranici, posvetio na spomen njegovog djeda Ivana Malog koji se nije vratio s Križnog puta i koji je zadnji puta viđen1945. kod Zidanog Mosta.

”Hrvat ne napada druge, ne otima, ne uče ga od malena da sanja “Veliku Hrvatsku” nego da u miru živi s okolnim narodima. Hrvat se Boga boji i ljude voli”.  kaže Duspara u uvodniku knjige koja prije nego li je izašla već izaziva veliku pozornost javnosti.

ZDS-knjiga

Knjiga suvremenog kršćanina u svijetu

”Ova je knjiga poticajna i izazovna, ali izazovi na koje nas Elvis zove i provocira nisu nimalo laki, oni nisu djelomični, oni traže potpunoga čovjeka i to čovjeka za dobro do zemaljske smrti i nebeske vječnosti. Ne može tim putem ići svatko, pa ovo nije knjiga za svakoga, ovo je knjiga „proroka u medijima“ za nekoga, za posebne – za odabrane. Ne zato što su oni posebno odabrani i izdvojeni, nego zato što se za nju svako odlučuje osobno i posebno, a ne po nekom kastinskom ili staleškom statusu”, piše profesor Stipo Pilić u predgovoru Dusparine knjige.

Kako nadalje objašnjava profesor Pilić, to je knjiga suvremenog kršćanina u svijetu, kršćanina što svijetli, želi svijetliti, ne boji se i ne krije ispod raznih tepiha i posuda.

”Koliko je britka i pitka za čitanje, toliko je teška za življenje. No, budući je izišla iz života, ona traži život i življenje, a to većini današnjih (i ne samo današnjih) ljudi nije lako, jer vole živjeti svakako, malo onako, malo ovako” piše profesor Stipo Pilić.

”Ne pročitati ovu knjigu bio bi potpuni intelektualni i duhovni promašaj života. Ovo je knjiga koja nas uči kako je potrebno uvijek i stalno učiti, razgovarajući sa sobom, s Bogom i s drugima. Ona je dokaz da nema tzv. tabu i zabranjenih tema i da ništa nije toliko zlo kolikim ga neki čine i žele učiniti. Pogotovo to nije pozdrav Za dom! Spremni! pod kojim su se borili i umirali toliki hrvatski velikani i vitezovi čista srca i zdrave pameti”, zaključuje profesor Pilić u predgovoru knjige o kojoj će se sigurno je, još dugo pričati.

Autor: Nikica GovićPonedjeljak, 09. Svibanj 2016. u 11:51

 tropolje.info

Continue Reading