Connect with us

Sinovi povijesti

Elektroprivreda HZ HB potpisala Sporazum o poslovnoj suradnji s HEP-om

Izvrsna dugogodišnja suradnju između Hrvatske elektroprivrede (HEP-a) i JP Elektroprivreda hrvatske zajednice Herceg Bosne (EPHZHB-a) nastavljena je i današnjim potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj suradnji između ova dva poduzeća u Zagrebu. Sporazum su potpisali predsjednik Uprave HEP-a mr.sc. Perica Jukić i generalni direktor EPHZHB-a mr.sc. Marinko Gilja.Elektroprivreda HZ HB potpisala Sporazum o poslovnoj suradnji s HEP-om

Tim se Sporazumom poboljšava i povećava suradnja, podiže poslovna učinkovitosti obje tvrtke. Poduzeća će poslovno surađivati u realizaciji infrastrukturnih projekata iz područja energetike u cilju podizanja kapaciteta i standarda postojećih i novih energetskih kapaciteta, učinkovitijeg funkcioniranja nacionalnih tržišta i javnih usluga, poticanja energetske učinkovitosti, a posebno zaštite okoliša.

Ove tvrtke će prema Sporazumu zajednički upravljati CHE Čapljina za potrebe uravnoteženja rada obnovljivih izvora energije u elektroenergetskim sustavima RH i BiH, zajednički će realizirati projekte izgradnje obnovljivih izvora energije s fokusom na hidroelektrane, vjetroelektrane i sunčane elektrane. Isto tako surađivat će pri kupoprodaji električne energije i pomoćnih usluga sustava na regionalnom tržištu, a nastavit će daljnji razvoj i suradnju na provedbi programske aplikacije Billing. U razvoju i planiranju distribucijske mreže uvođenjem novih naprednih brojila razmijenit će iskustva i znanja.

TAGOVI

Continue Reading