Connect with us

Kultura

Državni ured RH: ‘Prijavite projekte od interesa za Hrvate u svijetu!’

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije i pojedince izvan Hrvatske i u njoj, te pojedince, pripadnike hrvatskog naroda izvan Hrvatske koji žive u teškim životnim uvjetima, da mu do 26. ožujka prijave projekte od interesa za Hrvate u svijetu, koje će financijski poduprijeti.Državni ured RH: 'Prijavite projekte od interesa za Hrvate u svijetu!'

Ured je takav poziv objavio i prošle godine i temeljem njega dodijelio oko dva milijuna kuna za 93 projekta iz obrazovanja, kulture, sporta te 16 jednokratnih potpora socijalno i materijalno ugroženim pojedincima u BiH. Potpore su dobile udruge, zaklade i ustanove u 15 država, u iznosima od 6000 do 75.000 kuna, potpore siromašnim Hrvatima u BiH iznosile su do 8000 kuna.

Središnji Ured podupire projekte koji jačaju suradnju Hrvatske s Hrvatima diljem svijeta, čuvaju hrvatski identitet i promiču hrvatski jezik, kulturu i tradiciju.

Poziv je otvoren za tri kategorije: neprofitne organizacije koje djeluju u inozemstvu i u Hrvatskoj, a brinu za zašitu prava i interesa Hrvata izvan Hrvatske, pojedince čiji projekti čuvaju i jačaju hrvatski identitet, te socijalno i materijalno ugrožene Hrvate izvan Hrvatske.

Projekti, odnosno zahtjevi za pomoć, prijavljuju se elektronički i papirnato, ako ugroženi pojedinci ne mogu prijavu podnijeti u elektroničkom obliku, mogu to učiniti samo u papirnatom.

Sve pojedinosti o pozivu, s pripadajućim obrascem, objavljene su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske www.hrvatiizvanrh.hr.

HINA

Continue Reading