Connect with us

Magazin

Doktore šokiralo što su otkrili u oku mlade djevojke

Mlada djevojka osjetila je nešto u oku u kolovozu 2016. godine, samo kako bi tjedan dana kasnije izvukla je malog crva iz oka

Liječnike je šokiralo kada su u oku 26-godišnje djevojke iz američke savezne države Oregon otkrili parazitskog crva koji dotada nikad nije zarazio čovjeka, piše portal Livescience.com.

U  novom istraživanju objavljenom u znanstvenom časopisu American Journal of Tropical Medicine and Hygiene liječnici su opisali prvi zabilježeni slučaj da je crv vrste Thelazia gulosa, koji inače se širi među stokom, prešao na čovjeka.

Mlada djevojka osjetila je nešto u oku u kolovozu 2016. godine, samo kako bi tjedan dana kasnije izvukla je malog crva iz oka. U idućih 20 dana doktori su izvadili još 14 crva koji su se nalazili u membrani koja prekriva bjeloočnicuSlikovni rezultat za oko

“Slučajevi zaraze oka parazitskim crvima rijetki su u SAD-u, a u ovom slučaju ispostavilo se da je riječ o podvrsti Thelazie koja do sad nije opažena u ljudi”, izjavio je Richard Bradbury, autor istraživanja za Livescience.com.

Continue Reading