Connect with us

Ekonomija

Dejan Lovren se oprostio od hrvatske reprezentacije

Dejan Lovren, dugogodišnji stoper hrvatske nogometne reprezentacije, oprostio se od Vatrenih nakon što je o svojoj odluci obavijestio izbornika Zlatka Dalića te predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića.

Lovren se od reprezentacije oprostio sa 78 nastupa i pet pogodaka te kao osvajač dvije medalje sa svjetskih prvenstava, srebrne u Rusiji 2018. i brončane u Katru 2022. godine.

Premijerni nastup za seniorsku momčad Hrvatske upisao je u listopadu 2009. godine, u prijateljskoj utakmici koju je Hrvatska, pod vodstvom izbornika Slavena Bilića, odigrala protiv Katra na riječkoj Kantridi. Prvi pogodak za Hrvatsku je dočekao u rujnu 2011. godine, u kvalifikacijskoj pobjedi na Malti.

Na velikim natjecanjima je debitirao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, gdje je od početka do kraja odigrao sve tri utakmice u skupini, nakon čega je uslijedilo, kako i sam priznaje, turbulentnije reprezentativno razdoblje te se redovitim nastupima za Hrvatsku vratio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

„Draga reprezentacijo i dragi vjerni navijači, želio bih vam se obratiti s ne baš radosnim vijestima, ali vjerujte mi, ovu odluku donio sam otvorena srca i nakon dugo razmišljanja. Dosta mi ovo teško pada, i dok to pišem pokušavam ne zaplakati, ali već me dobro poznajete kao čovjeka sa srcem i neskrivenim emocijama. Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju. Sanjao sam kao dijete da ću igrati na velikim turnirima, u tom najljepšem dresu sa šahovnicom na sebi. Bijelo-crvene kvadratiće sam prvi put odjenuo s devet godina i nikada neću zaboraviti taj poseban osjećaj, kao da sam imao na sebi Supermanov plašt. Osjećao sam se moćno, samouvjereno, neustrašivo, baš kao i moj heroj Superman“, napisao je Lovren između ostaloga u svom oproštajnom pismu.

Lovren se u pismu zahvalio svim izbornicima koji su ga vodili kroz reprezentaciju, počevši od Slavena Bilića do sadašnjeg Zlatka Dalića. Zahvalio se nekadašnjim i aktualnim suigračima u reprezentaciji te, dakako, hrvatskim navijačima. (Hina

Dalić: Lovren je bio veliki borac i važna karika svih naših uspjeha

Uvijek je bio sjajan borac i na ovom kraju može biti ponosan na sve što je ostvario, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, o oproštaju Dejana Lovrena od seniorske momčadi. “Razumijem i poštujem njegovu odluku te sam mu u razgovoru rekao da ima moju podršku što god odluči. Kroz karijeru se suočavao s … Nastavi čitati

Continue Reading