Connect with us

Ekonomija

ČOVIĆ: Vjerujem da će svi projekti na razini Vijeća ministara biti odblokirani, 14 prioriteta rješavati u paketu

Ako Njemačka nastavi blokirati projekte u Republici Srpskoj, onda će RS blokirati sve projekte u FBiH koje financira banka čija su sredstva blokirana u RS, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je, kako prenose Nezavisne novine, na press konferenciji s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, rekao da se radi o kreditnim sredstvima koja Njemačka blokira, i da je moguće naći i druge kreditore.

Što se tiče istočne plinske interkonekcije, koju u FBiH blokiraju, Dodik je rekao da je FBiH zainteresirana da se radi zapadna interkonekcija, i da se oko svih tih problema treba odgovoriti.

Dodik je rekao da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, pokazuje podaništvo i da sa strukturama u NATO dogovara što treba biti predstavljeno kao stav BiH, iako, kako je rekao, ostala dva člana Predsjedništva BiH u to nisu bila uključena.

“Mi i dalje ne znamo o čemu je on tamo u Bruxellesu razgovarao”, rekao je on.

Što se tiče pitanja granica sa Srbijom, Dodik je rekao da se RS zalaže da se to pitanje riješi i da je suglasan da se istovremeno rješava i pitanje granice s Hrvatskom.

Čović je rekao da će narednih dana biti stavljeni na dnevni red svi problemi koji postoje, i da vjeruje da će svi projekti na razini Vijeća ministara biti odblokirani.

Istaknuo je da je moguće i da svih 14 ključnih prioriteta EU budu stavljeni na dnevni red i da se rješavaju u paketu./HMS/

Continue Reading